Sport
15.09.2019. 17:56
M.P.

SLIKA I PRILIKA SRPSKOG FUDBALA: Nenad Lalatović - sinonim za incident

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Dijego Simeone se svojevremeno hvatao za međunožje, Van Gal se bacao po travi i pojavljivao pijan, Murinjo... On je specijalan u svakom smislu pa tako i u pravljenju skandala. Kako ne bismo zaostajali baš u svemu za svetskom fudbalskom scenom pobrinuo se Nenad Laltović, srpski skandal majstor.

Otkako je 2011. godine započeo svoju trenersku karijeru, neprekidno ga bije glas "lošeg momka". Reklo bi se opravdano jer je za osam godina, koliko se bavi trenerskim poslom, promenio više od 10 klubova širom Srbije i u svakom ostavio neizbrisiv trag. Ne toliko rezultatski koliko svojim nastupima na konferencijama za štampu i incidentima uz aut liniju.

Međutim, sa ovim se Lalatović sigurno ne bi složio jer za sebe smatra "čarobnjakom iz Oza", kako je jednom prilikom izjavio.

"Strašno mi smeta što meni novinari ne postavlju pitanja o tome kako samo poput čarobnjaka iz Oza uspeo da pokrenem ovu ekipu. Kako sam uspeo da budem drugi posle 15 odigranih kola, da razdvojim Zvezdu i Partizan. O meni kao treneru sude rezultati koje postižem, a oni kažu da sam posle Vladana Milojevića trenutno najuspešniji u Srbiji. Meni je mnogo drago što će svi naredni treneri Radničkog juriti Nenada Lalatovića i rekorde koje sam oborio. Ponavljam, ja u Radničkom želim da ostavim veliki trag, a za svoje postupke trenutno odgovaram samo Bogu i prvom čoveku Radničkog Ivici Tončevu", rekao je Lalatović prošle sezone dok je bio trener Radničkog iz Niša.

Ipak, Lalatović bi trebao da bude iskren i da prizna sebi da je on glavni krivac što se o njegovim čarobnjačkim sposobnostima ne priča koliko o incidentima.

Poslednji u nizu takvih dogodio se baš nedavno na utakmici između Vojvodine i Radničkog. Šef stručnog štaba Novosađana prvo je, na kraju prvog poluvremena, verbalno napao kolegu Milorada Kosanovića, zbog čega je dobio žuti karton. U istom maniru nastavio je i nakon pauze. Pošto nije mogao da se iskontroliše ušao je u obračun i sa dojučerašnjim navijačima, zbog čega ga je sudija Simović isključio. Naravno ko god je upoznat sa Lalatovićevim temperamentom, mogao je da pretpostavi da tu neće biti kraj. Prvo se dva puta prekrstio, a potom poručio pristalicama Radničkog:

"Ovoga mi krsta, reći ću za svaku nameštenu utakmicu, videćeš, za svaku!"

Naravno ovo nije bio prvi sukob u kojem su Kosanović i Lalatović bili jedni od aktera. Poznata je prošlogodišnja konferencija za štampu nakon meča Radničkog iz Niša i Napredka iz Kruševca. U to vreme trener Kruševljana je bio Kosanović, a Nišlija Laltović. Međutim, za razliku od incidenta od pre par dana, Kosanović je za Lalatovića prošle sezone bio "čika Miša".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Laltović ima tu nesreću da nije baš omiljeni među navijačima, bez obzira na to o kom je protivničkom klubu reč. Ti navijači često prelaze granicu sportskog navijanja i vređaju mladog stručnjaka, ali i njegovu porodicu. Upravo to je bio okidač za Lalatovićevo ponašanje na pomenutoj konferenciji, na kojoj navijačima nije ostao dužan, ali ni portparolki kluba iz Kruševca.

Povezane vesti - "POKAŽITE HRABROST I KVALITET": Mihajlović poslao poruku igračima iz bolnice

Sve je počelo pitanjem portparolke Napretka, koje se odnosilo kome je Laltović pokazivao srednji prst.

"Jeste li vi psovali moje dete, da te pitam ja? Ne? Onda nemoj da mi postavljaš takva pitanja. Ja tebi sada da kažem, ja sam bio deo ovog Napretka, ja sam...", rekao je Lalatović pre nego što ga je jedan od navijača prekinuo, nakon čega je nastala unakrsna paljba Lalatovića i navijača.

https://www.youtube.com/watch?v=AJeIQA7Bpc0

Možemo se reći da je sa Lalatovičevim predstavama počelo 2014. godine nakon derbija između Partizana i Crvene zvezde čiji je u to vreme bio trener.

Nakon meča čekalo se na izjavu trenera crveno-belih, a jedan navijač je skakao po tunelu ispod kog su prolazili igrači. Šta je Laltović imao da mu poruči pogledajte u narednom video snimku.

https://www.youtube.com/watch?v=MPrqg7l4HD4

Godinu dana kasnije sa klupe je vodio Borac iz Čačka. Nakon utakmice Borca iz Radničkog, a pred samu konferenciju za štampu, Laltović nije ostao dužan navijačima koji su ga vređali tokom utakmice.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=57&v=OA7dQYbIFog

Na spisak treba dodati i nezaboravne kvalifikacije za Ligu Evrope, tokom kojih je Radnički igrao protiv maltežanske Gzire. Ponesen sjajnom partijom protiv uvek neugodnih maltežana, pri rezultatu 4:0 na stadionu Čair, Lalatović je rešio da se zabavi, a da u isto vreme pokaže svoje fudbalsko umeće. Umeće je pokazao, ali je i zaradio isključenje.

https://www.youtube.com/watch?v=vXw9_SRFjJM

Ove situacije nisu jedine, ima ih još dosta. Dovoljno je samo da odete na neku od utakmica klubova koje vodi Lalatović, ili da poslušate neke od intervjua koje je dao.

Zli jezici bi rekli da je Lalatović slika i prilika srpskog fudbala i da boljeg ne zaslužujemo. Na sreću, postoje Slaviša Jokanović, Siniša Mihajlović, Vladan Milojević... Oni koji u svet šalju ipak pristojniju sliku.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve