Sport
13.07.2020. 14:08
R. E. / Vijesti

Mančester siti će

SMANJENA I NOVČANA KAZNA: Siti može da igra evropska takmićenja

w_56211726.jpg

Mančester siti će ipak moći da učestvuje u evropskim takmičenjima, jer je Sud za sportsku arbitražu (CAS) preinačio kaznu koju je

Mančester siti će ipak moći da učestvuje u evropskim takmičenjima, jer je Sud za sportsku arbitražu (CAS) preinačio kaznu koju je Uefa izrekla "građanima".

Takođe smanjena je i novčana kazna koju će Siti morati da plati - umesto 30 miliona, platiće 10 miliona, prenose Vijesti.

U saopštenju piše da je utvrđeno da je većina prekršaja koje je navela Uefa neosnovana ili zastarela. Zbog toga je ustanovljeno da zabrana učešća u evropskim takmičenjima nije bila primerena.

[caption id="attachment_292691" align="alignnone" width="676"]EPA-EFE/PETER POWELL DataCo EPA-EFE/PETER POWELL DataCo[/caption]

Uefa je prvobitno u februaru suspendovala Mančester Siti iz evropskih takmičenja na dve godine i na to dodala novčanu kaznu od 30 miliona evra zbog kršenja pravila o finansijskom fer-pleju u periodu od 2012. do 2016. godine.

Povezane vesti - Evropske fudbalske klubove očekuje gubitak od četiri milijarde evra

Engleski klub potom se žalio Sudu za sportsku arbitražu (CAS).

[caption id="attachment_292693" align="alignnone" width="671"] EPA-EFE/JON SUPER EDITORIAL USE ONLY. EPA-EFE/JON SUPER EDITORIAL USE ONLY.[/caption]

Pošto su prethodna tri dana saslušane dve strane, njihovi legalni predstavnici, svedoci i eksperti, CAS je donio odluku da poništi presudu koja je doneta u februaru.

Ekipu Pepa Gvardiole ipak ćemo gledati u Ligi šampiona naredne godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity drizzle
4°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve