Sport
16.04.2020. 16:13
Tanjug

SOLIDARNOST: Hiljade Kineza trči na virtuelnom "BGD maratonu" 26. aprila

w_55954348.jpg
Izvor: EPA / ANDY RAIN

Više hiljada kineskih trkača odlučili su da istrče Beogradski maraton, u prvobitnom terminu 26. aprila, kao virtuelnu trku "33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live".

Kako je saopšteno iz BGD maratona, brojni trkački klubovi iz Kine, koji su planirali da dođu u Beograd, ali ih je sprečila pandemija koronavirusa, trčaće širom zemlje kao znak podrške Beogradskom maratonu, Beogradu i Srbiji i znak solidarnosti sa svim građanina Srbije u ovoj, za obe zemlje, izuzetno teškoj situaciji.

"Prijavljivanje za virtualno učešće na 33. Beogradskom maratonu počelo je danas na specijalno pripremljenoj trkačkoj elektronskoj platformi i već u prvih sat vremena prijavljeno je preko 1.500 budućih učesnika. S obzirom da je u Kini još uvek na snazi zabrana masovnog okupljanja, kao i masovnog zajedničkog trčanja - ovogodišnji 33. Beogradski maraton biće trčan tako što će svaki prijavljeni učesnik, sa teritorije cele NR Kine, samostalno trčati svoju trku, koja može biti i kraća od maratona"

 EPA/KOCA SULEJMANOVIC EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Distanca će biti praćena i evidentirana, a svaki učesnik će, kao podsećanje na učestvovanje u ovom jedinstvenom događaju, dobiti i posebno dizajniranu dvojezičnu elektronsku diplomu.

"Takođe je kreirana i unikatna serija medalja sa ispisom "China-Serbia Friendship Long Live" sa zastavama NR Kine i Republike Srbije na traci za medalju.

Poseban znak podrške je i odluka da svaki kineski učesnik virtualnog 33. Beogradskog maratona, prilikom prijavljivanja za ovaj događaj uplati i simboličnu startninu za učešće, a taj iznos biće prosleđen kao humanitarna podrška Republici Srbiji u borbi protiv COVID 19".

Beogradski maraton pomeren je za 18. oktobar.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
25.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve