Sport
23.07.2021. 14:52
R.E.

Ceremonija otvaranja

Sonja, Filip, Ivana... defile uz anime muziku

Olimpijske igre, srbija
Izvor: EPA / RITCHIE B. TONGO

Na novoizgrađenom, velelepnom stadionu u Tokiju tokom svečane ceremonije otvaranja Igara, sportisti zemalja učesnica defiluju uz muziku čuvenih japanskih video igara.

Grčka delegacija je, kao i uvek, bila prva, a onda su krenuli i ostali - 206 zemalja iz celog sveta, ukupno 11.000 sportista, koji će se nadmetati u 33 različita sporta.

Srbiju predstavlja 86 sportista, zastavu nose vaterpolista Filip Filipović i košarkašica Sonja Vasić.

Publike na stadionu nema, a neće je biti ni na borilištima tokom trajanja Olimpijskih igara u Tokiju, kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Cermonija otvaranje traje tri i po sata, a osim svečanog defilea sportisa, koji je centralni deo događaja, za publiku kraj televizora i onih koji prenos prate putem interneta, osmišljen je bogat kulturno-umetnički i scenski program.

Inače, program otvaranja držao se u strogoj tajnosti, a to su potvrdili i naši televizijski komentatori rekavši da su čak i imena sportista dobili nekoliko minuta pre početka defilea. 

Otvaranje se održava na staidionu pod nazivom Japanski Nacionalni stadion, može da primi 68.000 gledalaca, a izgradnja je koštala 1,4 milijarde dolara.

Biće održano čak 339 takmičenja u 50 disciplina, a ono što je za našu zemlju najznačajnije, Srbiju će u Tokiju predstvljati.

Pogledajte fotografije:

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Da li znate himnu Olimpijskih igara?
muzika, note

OI 2021

05.07.2021. 06:00

Da li znate himnu Olimpijskih igara?

Na svečanom otvaranju Olimpijskih igara intonira se olimpijska himna. 
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
18.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve