Sport
08.02.2018. 15:38
Ana Kotur

SPORT: Na ZOI Damir Rastić očekuje plasman u prvoj polovini

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
Na 23. Zimskim olimpijskim igrama koje počinju od 9. februara u Pjongčangu, Srbiju će predstaviti Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović i Damir Rastić.
U nedelju, 11. februara u trci spusta u alpskom skijanju takmičiće se Marko Vukićević i Marko Stevović. Skijašica Nevena Ignjatović će se takmičiti u pondeljak 12. februara u alpskoj kombinaciji, veleslalomu, slalomu, super kombinaciji i spustu.
U nordijskom trčanju, sprint klasičnim stilom u utorak 13. februara predstaviće nas Damir Rastić, a 16. februara slobodnim stilom 15 kilometara. "Moj moto je "Samo jako" i očekujem plasman bar u prvoj polovini ZOI", kaže Damir. On je završio je master akademske studije na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, voli i biciklizam, a za portal "Ekspres", govori o svojim počecima.
Kada si počeo da treniraš skijanje?
"Takmičarski, nordijskim skijanjem se bavim od 1999. godine, a pored skijanja oprobao sam se i u biatolnu (skijaško trčanje i gađanje iz puške)".
Šta očekuješ od ovih Zimskih olimpijskih igara?
"Od ZOI očekujem puno pozitivnih trenutaka za koje verujem da ću pamititi zauvek, kao i plasman u prvoj polovini na 15km slobodnim stilom, ako naravno, sve bude išlo po planu. Startni brojevi će se znati noć pred takmičenje kada će biti i zvaničan žreb".
Ko je tvoja najveća konkurencija?
 "Uopšte ne razmišljam zato što mi je cilj da svoj zaostatak za prvoplasiranim svedem na što je moguće manji vremenski zaostatak i da se za vreme takmičenja nadmećem sa samim sobom i vremenom koje će me na kraju dovesti do rezultata i plasmana u prvoj ili drugoj polovini".
Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve