Sport
06.09.2019. 16:03
R. E.

SRBIJA POČISTILA PORTORIKO: Na korak od četvrtfinala na Mundobasketu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Košarkaška reprezentacija Srbije je zabeležila prvu pobedu u drugoj fazi Svetskog kupa u Kini i gotovo obezbedila mesto u četvrtfinalu.

Naši košarkaši su savladali Portoriko sa 90:47 i sledi im duel sa Španijom, u kom će biti odlučen prvoplasirani tim u Grupi J.

"Orlovi" su od početka utakmice nametnuli svoj ritam igre, a samo posle nekoliko minuta Srbija je imala dvocifrenu prednost, a na kraju prve deonice imala višak od devet poena.

Na poluvremenu je Srbija imala 23 poena prednosti, u trećem kvartalu su samo nastavili u tom ritmu.

U poslednjoj deonici je Srbija došla i do prednosti od 40 poena i rutinski privela meč kraju.

Selektor Đorđević je iskoristio priliku da raspodeli minutažu svim igračima i odmori neke koji su izneli najveći teret tokom prve faze takmičenja.

Najefikasniji u selekciji Srbije je bio Bjelica sa 18 poena za svega 17 minuta provedenih na parketu, a uz to je upisao i sedam skokova.

Za najkorisnijeg igrača utakmice je proglašen Marjanović (16 poena, 4 skoka za 16 minuta), Nikola Jokić je zabeležio dabl-dabl učinak (14 poena i 10 skokova za 16 minuta), Stefan Birčević je upisao 12 poena uz 7 skokova za 13 minuta, a raduje i partija Gudurića, koji je postigao 10 poena.

Sledeći meč Srbije je na programu u nedelju od 14.30, protiv Španije i pobednik tog duela će verovatno biti prvoplasirana ekipa Grupe J.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve