Srećne kopačke koje su pogurale Aston Vilu do Premijer lige

Srećne kopačke koje su pogurale Aston Vilu do Premijer lige


Aston Vila je pobedom nad Derbijem, u finalu plej-ofa, obezbedila plasman u Premijer ligu i vratila se tamo gde pripada. Pored plasmana u elitni rang Engleskog fudbala, utakmica je sa sobom nosila i ulog od 190 miliona evra, koliko će tim iz Birmingema imati priliku da zaradi u narednih godinu dana.

Nakon odigrane utakmice, usledilo je zasluženo slavlje prilikom kog je najveću pažnju privukao kapiten Aston Vile Džek Griliš. Naime, najbolji fudbaler Vile odigrao je finalnu utakmicu u kopačkama koje se potpuno raspadaju.. Kako je kasnije objasnio, razlog za takvu odluku jeste što ih smatra da mu donose sreću.

Screenshot_2

“Kada sam se vratio iz povrede, one su izgledale potpuno nove, kao što izgleda moja desna kopačka (slabija noga). Postigao sam nekoliko golova i zabeležio par asistencija, pa sam pomislio da mi donose sreću. Morao sam da ih zadržim”.

Punih 14 utakmica kapiten i miljenik Vilinih navijača nije ih skidao. Za nepuna četiri meseca Džek je 12 puta pobedio, dva puta remizirao i jednom izgubio. Dovoljno da odvede Vilu u Premijer ligu posle tri godine takmičenja u Čempionšipu i dovoljno da dobije svoje srećne kopačke.

Griliš je u klubu od šeste godine. Zanimljivo je da je Grilišev pradeda takođe bio fudbaler i to ne bilo kakav. Osovjio je Premijer ligu i FA Kup sa Aston Vilom. 

 

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar