Sport
08.05.2021. 22:00
R. E.

Prva liga u svetu

Srpska basket liga za košarkaše u kolicima

Košarka
Izvor: EFE / SERGIO BARRENECHA

Udruženje "Bubu" i Beogradska 3X3 liga organizuju prvu srpsku basket ligu za košarkaše u kolicima. Takmičenje počinje 8. maja na Adi Ciganliji prvim mečevima već od 10 časova i to će biti prva liga na svetu ovakvog tipa.

Takmičenje će trajati četiri meseca, a učesnici su KKK Bijeljina, KKK Soko, KKK Džoker Sombor, KKK Novi Sad, KKK Singidunum, KKK Despot, KKK Nais i KKK Tigar Paraćin. Basket liga za košarkaše u kolicima biće samo deo velikog spektakla i najava za Beogradsku 3X3 ligu koja startuje 22. maja, piše Blic.

Nedelja, 9. maj je humanitarni dan Beogradske 3X3 lige i poznate akcije Koš za sreću, svim gledaocima mečeva na otvorenom će "ulaznica" biti donacija u obeležene humanitarne kutije za pomoć socijalno ugroženih, višečlanih porodica.

Humanitarni dan će se sastojati od 3X3 turnira U21 kategorije koji će početi u 10 časova i trajati sve do 17, a učestvovaće 12 ekipa iz cele Srbije.

Beogradska 3X3 liga će se potom od 22. maja igrati svakog vikenda i uz najjače timove naše zemlje, koja dominira svetom, dobićemo pobednika koji će u lepezi bogatih nagrada dobiti i FIBA poene.

Kada je reč o ligi, prijave na sajtu www.beograd3x3liga.rs traju do 12. maja, a svaka prijavljena ekipa pored šanse da osvoji trofej i novčanu nagradu od 2.000 evra, dobija oficijalne dresove takmičenja koje će se odvijati svakog vikenda od 22. maja.

Pobednik svakog turnira dobija tri boda, poraženi finalista dva, a trećeplasirani jedan. Na kraju regularnog dela prve četiri ekipe će se direktno plasirati na finalni turnir dok će se ostale ekipe boriti za preostala četiri mesta preko baraža.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve