Sport
07.03.2023. 15:40
R. E.

Od 16. do 23. aprila

Teniska elita stiže u Banjaluku: Evo koga Novak dovodi na Srpska open

tenis
Izvor: Shutterstock

Banjaluka će od 16. do 23. aprila biti domaćin Srpska open turnira, koji će ove sezone zameniti Srbija open.

Ljubitelji tenisa u Republici Srpskoj, ali i šire imaće priliku da gledaju vrhunske mečeve, jer će nastupati elitna imena, uprkos tome što se radi o turniru ATP serije 250. 

Potvrđeno je da će uz prvog reketa sveta Novaka Đokovića u Banjaluci nastupati francuski teniser Gael Monfis, kao i Švajcarac Stanislas Vavrinka.

Organizatori su saopštili da su učešće potvrdili i najbolji srpski teniseri - Laslo Đere, Filip Krajinović i Dušan Lajović, dok su u završnoj fazi pregovora sa pobednikom prošlogodišnjeg turnira u Beogradu, Rusom Andrejem Rubljovim, kao i sa njegovim zemljakom Karenom Hačanovim i Amerikancem Frensisom Tijafoom.

"Kada smo počeli sa pripremom ovog turnira, imali smo velike ambicije. Sada, nekoliko meseci kasnije, one su još veće jer ćemo ugostiti neka od najznačajnijih imena iz sveta tenisa, a ujedno i navijačima u regionu pružiti priliku da iz prvih redova gledaju tenis svetskog ranga. Srećni smo što ćemo i ovog aprila vrhunske tenisere okupiti na jednom mestu i što iz godine u godinu pokazujemo da ovaj turnir postaje tradicija na našim prostorima", izjavio je direktor turnira Srpska open Đorđe Đoković.

Predsednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović istakao je da veruje da organizacija može da ispuni očekivanje publike.

"Veoma smo ponosni što će Banjaluka, nakon čelindžera koji se ovde održava više od 20 godina, sada postati domaćin ovako značajnog turnira. To za nas predstavlja veliku čast, ali i odgovornost i verujemo da ćemo ispuniti sva očekivanja publike, kao i da će se karta više tražiti za svaki meč", rekao je Milinović.

Prodaja karata za Srpska open turnir počinje početkom aprila, a sve informacije biće dostupne na zvaničnom sajtu.

Direktor turnira Đorđe Đoković pre četiri meseca je objasnio da će Srbija open u 2023. biti preseljen u Banjaluku, pošto će se na teniskom centru "Novak" u Beogradu, gde se uvek organizuje turnir, obavljati radovi, sa ciljem da se u budućnosti organizuje ATP turnir iz serije 500.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novak Đoković se povukao, zvanično
1

Ništa od Indijan Velsa

06.03.2023. 08:51

Novak Đoković se povukao, zvanično

Srpski teniser Novak Đoković povukao sa turnira u Indijan Velsu pošto nije dobio dozvolu da uđe u Sjedinjene Američke Države jer nije vakcinisan protiv korona virusa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve