Sport
19.07.2023. 16:50

Žreb odlučio

Srpske odbojkašice i odbojkaši saznali rivale u evropskim kupovima

odbojka
Izvor: Shutterstock

Žreb za sva tri evropska takmičenja za odbojkaše i odbojkašice održan je danas u Luksemburgu, a protivnike je dobilo i devet srpskih predstavnika.

 

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove, debitant u Ligi šampiona, igraće u A grupi, a rivali su Vero Volej Milano iz Italije, Vakifbank Istanbul iz Turske i Volej Miluz Alzas iz Francuske.

U Kupu CEV u konkurenciji odbojkašica, Crvena zvezda će u šesnaestini finala (8. i 15. novembar) igrati protiv Tenerife La Lagune iz Španije, a Železničar iz Lajkovca čeka rivala iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

U Kupu izazivača u konkurenciji odbojkašica Ub će u prvom kolu (11. i 18. oktobar) igrati protiv Klagenfurta iz Austrije, dok će TENT iz Obrenovca igrati protiv Šarlroa iz Belgije.

U konkurenciji odbojkaša, Partizan će igrati u prvoj rundi Lige šampiona u 2. grupi sa Olimpijakosom iz Grčke i Radnikom iz Bijeljine.

U Kupu CEV u konkurenciji odbojkaša, Vojvodina iz Novog Sada će u prvom kolu (25. oktobar i 1. novembar) igrati protiv Žitomira iz Ukrajine, dok će Radnički iz Kragujevca u istim terminima igrati protiv Amrisvila iz Švajcarske.

Ribnica iz Kraljeva će u šesnaestini finala Kupa izazivača (22. i 29. novembra) igrati protiv pobednika duela iz prvog kola Mekrur Maribor (SLO) – AKAA Volej (FIN).

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve