Sport
22.04.2019. 17:17
R.E./Index.hr/Foto: Shutterstock

Šta je razlog Đokovićevog pada: Porodični problemi, ATP sukob ili promena prioriteta?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Treći uzastopni turnir Novak Đoković je nastup završio ranije od očekivanog. U Indian Velsu je pobedio jednog, a u Majamiju i Monte Karlu tek po dvojicu tenisera. Tako je na tri turnira stigao samo do jednog četvrtfinala.

Kriza prvog reketa sveta posebno brine njegove navijače jer je stigao periodu u kojem Đoković tradicionalno dominira. Umesto da po peti put ovoji "Sunshine Double" (uzastopne naslove na Indijan Velsu i Majamiju), Novak Đoković je doživeo neugodne i šokantne poraze. Uz očajnu igru.

 

Pad u igri, sukob u ATP-u, porodični problemi ili fokusiranje na Grend Slemove?

Đoković tvrdi da nema razloga za paniku, ali ovakva forma uoči Roland Garrosa, jedinog Grand Slama kojeg nije osvajao više puta, zabrinjavajuća je.

Kao mogući razlog lošijih igara navode se vanterenske aktivnosti. Naime, Đoković se angažovao kako bi smenio prvog čovjeka ATP-a Krisa Kermodea. To mu je donelo mnogo stresa jer je na suprotnoj strani imao Rodžera Federera, Rafu Nadala i Vavrinku koji su podržavali Kermodea. Na kraju je Kermodea morao otići.

"Novak mrzi biti negativac i mislim da ga je situacija s Kermodeom pogodila. Ispalo je kao da je on glavni čovek koji je htio smijeniti Krisa. Onda su tu i Rodžer i Rafa sa svojim fanovima... Ispalo je da je Đoković glavni Kermodeov protivnik i to ga je pogodilo. Ispao je zlikovac na kraju", smatra Janko Tipsarević.

 

Kao drugi mogući razlog ispadanja iz forme navode se porodični problemi.

"U tenisu gotovo sve zavisi od vašeg umu. Novakovi problemi nisu isključivo sportski, povezani su sa porodicom. Tako smatra nekoliko ljudi iz njegovog okruženja. Ti problemi toliko uznemiravaju Novaka da se ne može takmičiti na istom nivou kao ranije", smatra Fibak, bivši teniser.

 

Đoković je u 32. godini života, oženjen i otac dvoje djece, višestruki je rekorder ATP-a i jedino što ga deli od statusa najvećeg tenisera u istoriji jeste broj Grend slemova. Možda mu Mastersi jednostavno ne znače onoliko koliko i ranije, možda mu je jedini fokus na Grend Slemovima i lovu na Federerov rekord. Da li se zaista radi o ovome videćemo već za mesec dana u Parizu gde će loviti četvrti Grend Slem titulu zaredom nakon što je pokorio London, Nju Jork i Melburn.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve