Sport
08.10.2022. 08:49
Beta

Partizan

Šta Željko Obradović zamera svojoj ekipi

1
Izvor: Beta / ALBA BERLIN / Regina Hoffmann

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je da je Alba bila bolja u utakmici u petak uveče, a da zamera svojoj ekipi samo to što je napravila samo jedan prekršaj u drugoj četvrtini, u porazu u Berlinu na početku sezone u Evroligi.

"Bila je sjajna atmosfera, čestitam navijačima oba tima. Čestitam Albi, igrali su odlično, od prve do poslednje sekunde sa jasnim idejama, igrali su kao tim, delili loptu, imali su 31 asistenciju. Prva četvrtina je bila ključ, nametnuli su ritam i sve im je bilo lako posle toga. Ovo je bila za nas prva utakmica posle dugo vremena u Evroligi, tek je početak, ovu utakmicu moramo da iskorisitmo da izvučemo lekcije", rekao je Obradović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Košarkaši Partizana izgubili su u Berlinu od Albe sa 84:100, u prvom kolu Evrolige.

"Oni dugo godina igraju zajedno, kažnjavaju skoro svaku grešku. Jedinu zamerku koju imam je to što smo drugu četvrtinu završili samo sa jednim faulom. To ne sme da se dogadja ako hoćeš da se boriš i ostaneš u utakmici, u tom periodu smo primili 28 poena i moramo o tome da razmislimo. Alba je odlično igrala, lopta se kretala sjajno, brzina u napadu je veoma dobra", naveo je Obradović.

"Probali smo da se pripremimo na njihov stil igre, oni šutiraju odmah posle ofanzivnog skoka, posebno za tri poena, pričali smo o tome. Imali su prednost pod našim košem, vidi se to po skokovima, a ovakav odnos defanzivnih i ofanzivnih skokova za mene je nemoguć", dodao je trener crno-belih.

U sledećem kolu Partizan će igrati 14. oktobra u Španiji protiv Vitorije, a Alba u Milanu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lepa vest: Srbija napredovala na FIFA listi
fudbal, sudija

Fudbal

06.10.2022. 13:34

Lepa vest: Srbija napredovala na FIFA listi

Reprezentacija Srbije se nalazi na 21. mestu na rang listi nacionalnih selekcija Međunarodne fudbalske organizacije (Fifa) sa 1563,62 boda, objavila je krovna organizacija svetskog fudbala.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve