Sport
19.10.2022. 08:47
Beta

Počelo je...

Start NBA lige i dodela prstenja

1
Izvor: Beta / AP / Godofredo A. Vásquez

Košarkaši Golden stejta pobedom su počeli odbranu titule u NBA ligi, pošto su na svom terenu bili bolji od Los Anđeles lejkersa sa 123:109.

Pre početka meča u San Francisku priređena je dodela NBA prstenja košarkašima Golden stejta, koji su prošle sezone u finalu savladali Boston sa 4:2 u seriji.

Domaći tim je prvi put do dvocifrene prednosti došao u drugoj četvrtini, a pitanje pobednika je rešeno u trećoj deonici kada su aktuelni šampioni poveli sa maksimalnih 91:64.

Stefen Kari je vodio Golden stejt do pobede sa 33 poena, sedam asistencija i šest skokova, Endrju Vigins je dodao 20 poena, uz šest skokova, a 18 poena je upisao Klej Tompson, koji je na terenu proveo nešto manje od 20 minuta.

Lebron Džejms je u gostujućem timu ostvario dabl-dabl učinak sa 31 poenom i 14 skokova, a zabeležio je i osam asistencija, Entoni Dejvis je postigao 27 poena, uz šest uhvaćenih lopti, a do dabl-dabla je došao i Rasel Vestbruk sa 19 poena i 11 skokova.

Sledeći meč Golden stejt igra na svom terenu protiv Denvera, dok Lejkersi u gradskom derbiju dočekuju Kliperse.

Boston je na svom terenu u premijernom meču sezone pobedio Filadelfiju sa 126:117.

1
Izvor: Beta / AP / Godofredo A. Vásquez

Na poluvremenu je bilo nerešeno 63:63, da bi Boston meč prelomio u trećoj četvrtini, kada su u nekoliko navrata došli do 13 poena razlike.

Prošlosezonske finaliste je sa klupe vodio privremeni trener Džo Macula, koji menja suspendovanog Imea Udoku. Udoku je klub suspendovao na godinu dana zbog kršenja pravila.

U domaćem timu Džejlen Braun i Džejson Tejtum postigli su po 35 poena. Tejtum je takodje zabeležio i 12 uhvaćenih lopti i četiri asistencije.

Malkolm Brogdon je zabeležio 16 poena, a Grent Vilijams je dodao poen manje u pobedi svog tima.

Džejms Harden je bio najefikasniji u ekipi Filadelfije sa 35 poena, što je njegov klupski rekord. Harden je upisao i osam skokova i sedam asistencija.

Dabl-dabl učinak je ostvario Džoel Embid sa 26 poena i 15 skokova, dok je Tajriz Maksi postigao 21 poen.

Boston u narednom kolu gostuje Majamiju, a Filadelfija dočekuje Milvoki.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uroš Stevanović novi selektor vaterpolo reprezentacije
vaterpolo

Zvanično

19.10.2022. 08:41

Uroš Stevanović novi selektor vaterpolo reprezentacije

Aktuelni trener Radničkog Uroš Stevanović novi je selektor vaterpolo reprezentacije Srbije, potvrdio je Vaterpolo savez Srbije (VSS).
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
8°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve