Sport
25.09.2019. 12:31
Tanjug

ŠTEFANEK: Ako odem na Olimpijske igre, osvojiću medalju u Tokiju

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek, kao i pre Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, gde je osvojio zlato, drugi put u izjavi za Tanjug obećao je medalju sa Igara u Tokiju.

Koliko njegove reči imaju težinu govori i to što je prvo obećanje, dato upravo Tanjugu pre puta u Brazil, ispunio i odmah otvorio put Srbiji ka rekordnih osam odličja.

"Ako odem na Olimpijske igre, mogu samo da obećam da ću doneti Srbiji medalju iz Tokija", samouveren je Štefanek u izjavi Tanjugu, nekoliko dana posle uspeha srpskih rvača i osvojene dve bronze na Svetskom prvenstvu u Kazahstanu - Mihaila Kadžaje i Mata Nemeša.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ TANJA VALIC

Reč "ako" od Štefaneka dolazi jer će se baš sa Matom Nemešom boriti za mesto u timu Srbije u kategoriji do 67 kilograma grčko-rimskim stilom.

"Još se ne zna ko ide. Već 10 godina zajedno treniramo, Mate mi je puno pomogao kada sam bio pobednik u Riju, isto tako je puno naučio od mene kroz pripreme i domogao se bronze u Kazahstanu. Čestitam mu na tome".

Povezane vesti - BRONZA I VIZA ZA OLIMPIJSKE IGRE: Nemeš treći na Svetskom prvenstvu

Veliki je optimista po pitanju uspeha srpskih rvača u Tokiju i zato očekuje dve medalje, a najviše od - sebe.

"Uvek očekujem mnogo od sebe. Tako uvek krećem. Stevan Mićić je izvanredan u slobodnom stilu, ostao je bez bronze na SP sa dva minimalna poraza. U samom je vrhu... Najveći kandidat je Viktor Nemeš, tu je i Miha Kadžaja. Neko od nas četvorice doneće dve medalje. Ne mogu da tvrdim sa sigurnošću, ali kada kažem nešto to i ostvarim. Od mene očekujte medalju".

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: Rvački savez Srbije

Štefanek, aktuleni predsednik Sportskog saveza Srbije, već sada najavljuje da će završiti karijeru sledeće godine.

"Nisam okončao karijeru, uradiću to sledeće godine. U programu sam za Tokio i cilj mi je da branim zlato. Svakako se nadam medalji".

Veliki udeo u uspehu rvača Srbije ima, kako je naglasio Štefanek, i država sa ulaganjem u taj sport.

"Hvala ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i predsedniku Aleksandru Vučiću, koji je puno pomogao Rvački savez Srbije i omogućio nam da imamo pravi budžet kako bismo imali prave rezultate. Svega toga ne bi bilo da država nije stala iza Saveza i da takvu logistiku nije napravio predsednik RS S Željko Trajković", zaključio je Štefanek, uz podatak da u poslednjih pet godina osvojeno šest medalja u rvanju.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
02.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve