STIV KER KRITIKOVAO TRAMPA: Predugo nismo imali dovoljno informacija

STIV KER KRITIKOVAO TRAMPA: Predugo nismo imali dovoljno informacija

EPA-EFE/LARRY W. SMITH SHUTTERSTOCK OUT


Stiv Ker je uvek bio spremno odgovarao na društvena i politička pitanja, nije se ograničavao samo na sport, pa je tako u razgovoru za The Athletic prokomentarisao situaciju s koronavirusom i prekid takmičenja u NBA ligi.

Kao i puno puta do sada, kritikovao je američkog predsednika Donalda Trampa jer je dugo ignorisao situaciju s ovim virusom u svetu, pa su ga Amerikanci dočekali prilično nespremno, prenosi Index. hr.

“Prvo nismo imali dovoljno informacija da razumemo ovaj fenomen pa smo ga ignorisali. Sad svi imaju priliku da učine nešto korisno nešto korisno, pa tako i ja, želim da se moj glas čuje. Stvarno sam razočaran jer na početku nismo imali dovoljno informacija niti instrukcija kako da se nosimo s tim, ni kolektivno ni individualno”, rekao je trener Golden Stejta.

Povezane vesti – Spisak sportista koji su zaraženi koronavirusom

Sad kad su mnoge stvari jasnije, kad je i u NBA ligi zaraženo nekoliko igrača, a igra je zaustavljena na barem mesec dana, i on i ostali Amerikanci znaju više o koronavirusu.

“Sad moramo da napravimo sledeći korak, da prevaziđemo sebičnost koja čući u svima nama, i da poštujemo pravila. Sport obično služi kao distrakcija od problema i briga, ali sad moramo da pazimo na pravila u borbi s virusom i ne ugrožavati nacionalni zdravstveni sistem”, prokomentarisao je Ker.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar