Sport
05.04.2021. 18:52
R. E.

STOPAMA RAKOČEVIĆA, I JOKIĆA: Mladi Stefan Todorović u "Timu sveta"

shutterstock_1547236274.jpg

Tradicionalni Najk hup samit, odnosno utakmica između najtalentovanijih igrača SAD i sveta, usled pandemije koronavirusa ove godine neće biti održan, ali to nije sprečilo organizatore da izaberu sastave i na taj način odaju priznanje mladim košarkašima.

Srbija po ko zna koji put može da bude ponosna jer se među najtalentovanijim mladim igračima sveta našao i srpski košarkaš Stefan Todorović.

Todorović je do prošle sezone igrao za podmladak Partizana i u U19 ABA ligi ostvarivao je proseke od 18,8 poena, pet asistencija i četiri skoka po utakmici.

Pored nekadašnjeg juniora Partizana koji je ove sezone igrao za pripremnu školu Profilik u SAD, u timu sveta su još član Mege Malkolm Kazalon (Francuska) Paolo Bankero (Italja), Šarl Bedjako (Kanada), Musa Dijabate (Francuska), Kalifa Diop (Senegal), Giljerme Dos Santos (Brazil), Džoš Gidi (Australija), Kaleb Hustan (Kanada), Siriman Kanute (Mali), Aminu Mohamed (Nigerija), Rajan Nembar (Kanada) i Amar Sila (Senegal).

Srbija će pored Todorovića imati još jednog svog predstavnika jer je za trenera tima sveta, ove godine, pored Roj Rana izabran i Marin Sedlaček  poslednjih godina poznat u ulozi internacionalngo skauta Filadelfije.

Od 1995. kada je prvi put odigrama utakmica dres jednog ili drugog tima oblačilo je 240 igrača koji su kasnije bili izabrani na NBA draftu, 178 u prvoj i 62 u drugoj rundi.

Stefan Todorović nije prvi srpski košarkaš koji je izabran da nastupa u timu sveta na prestižnom Najk hum samitu. Još 2007. godine isto je pošlo za rukom Nemanji Aleksandrovu tadašnjem igraču Crvene zvezde kao i godinu dana kasnije Bobanu Marjanoviću u to vreme centru Hemofarma.

Među najboljih 12 igrača iz celog sveta ranijih godina našli su se Igor Rakočević, Vladimir Radmanović, Nikola Jokić, Stefan Peno, kao i Marko Pecarski.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
shower rain
11°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve