Sport
24.09.2020. 16:51
R. E. / Index. hr

SUAREZ U SUZAMA: Nisam mislio da ću se ovako oprostiti od Barselone

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Luis Suarez (34) postao je novi igrač Atletiko Madrida. U neobičnom transferu Urugvajac dolazi kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Barselonom, ali će Atletiko svejedno Barsi platiti oko šest miliona evra kroz razne bonuse.

Suarez je potpisao ugovor na dve godine uz platu od devet miliona evra po sezoni.

Suarez: Ovo su teški trenuci za mene...

Barselona mu je priredila oproštaj uz konferenciju za novinare gde se skroz slomio.

"Bilo je ludo zadnjih mesec dana. Stvari su procurile, neke su bile izmišljene... To vas naljuti i postanete ogorčeni, ali morate da se trudite da se klonite svega. Moram da uživam, da budem zahvalan Barseloni za sve proživljene trenutke. Sanjao sam da ću igrati za Barselonu. Mislio sam da je to bilo moguće samo na PlayStationu, ali uspeo sam da ostvarim svoj san. Barselona je moj dom", prenosi Index. hr.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Zaplakao je na delu kada je opisivao kako mu je bilo igrati u Barseloni. Pustio je suzu i spustio glavu.

"Ovo su teški trenuci za mene. Završava faza na koju sam vrlo ponosan. Ovde sam napravio nekoliko velikih prijateljstava i to me čini sretnim. Dolazak ovde bio je ostvarenje sna. Nisam zamišljao da ću dostići ove brojke, ovde morate uvek da budete što bolji možete. Ponosan sam i zadovoljan na svojih šest godina, što me moja deca vide da igram uz neverovatne igrače, podižem trofeje... Zauvek će mi to ostati u sećanju. Veliko hvala navijačima što me podržavaju, nikad neću to zaboraviti."

"Nisam se spremio za ovo"

Zahvalio je klubu na velikoj podršci kada ga je fudbalski svet osudio.

"Nisam se spremio za današnji govor. Moram da se zahvalim samo klubu jer su me kupili nakon incidenta na Svetskom prvenstvu", rekao je Suarez.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/Alejandro Garcia

"Nisam mislio da ću se ovako oprostiti od Barselone. Zaista nisam. Znao sam da će ovaj trenutak nekada doći, ali nisam bio spreman na to. Ovde sam proživio trenutke koje nikada neću zaboraviti", rekao je pa dodao:

"Iako sam znao da me trener ne želi, trenirao sam s ekipom jer mi je bilo teško da se oprostim. Još uvek mislim da mogu da odigram na vrhunskom nivou. Zato sam izabrao Atletiko, jer mislim da ću odraditi dobar posao u La Ligi."

Govorio je i o Lionelu Messiju s kojim je postao veliki prijatelj.

"Svako zna kakvo mi prijateljstvo imamo. Kada sam došao u Barsu, svi su govorili da moram biti oprezan s njim, ali on je divna osoba. Nedostajaće mi."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
30.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve