Sport
30.10.2022. 18:24
Beta

Zagreb

Sukobi navijača Dinama i Hajduka, radile palice

Navijači
Izvor: Shutterstock

Uoči fudbalske utakmice zagrebačke Lokomotive i splitskog Hajduka u Zagrebu, sukobile su se navijačke grupe "Bad Blue Boys" i "Torcida" u Ulici Izidora Kršnjavoga, a policija je ranije sprečila i mogući sukob navijača u Sloboštini.

Iz zagrebačke Policijske uprave (PU) su za agenciju Hina potvrdili da policija utvrdjuje okolnosti dogadjaja, a prema video snimcima objavljenim na društvenim mrežama u sukobu Dinamovih i Hajdukovih navijača su korišćene bengalke i palice nedaleko od stadiona u Kranjčevićevoj ulici gde se igrala utakmica.

Zagrebačka policija je sprečila sukob navijača u Sloboštini, oko 10 sati, kad su gradjani dojavili o okupljanju maskiranih osoba sa bejzbol palicama u tamošnjem Parku mladenaca.

"Dolaskom na mesto događaja, policijski službenici uočili su više osoba koje su odbacile drvene palice i dale se u beg prema Trnskom, a što je upućivalo na moguće planirani sukob navijača sa gostujućim navijačima", izvestili su iz zagrebačke PU u saopštenju. Dodali su kako su utvrdili identitet pet osoba za koje je potvrdjeno da su pripadnici domaće navijačke grupe, dok je jedna osoba dovedena u službene prostorije radi utvrđivanja identiteta.

Policajci su na mestu događaja pronašli više drvenih palica koje će biti kriminalističko - tehnički obrađene.

Postupanjem policije sprečen je mogući planirani sukob navijača, istakli su iz PU u saopštenju i zahvalili građanima na saradnji sa policijom.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Crvena Zvezda kažnjena novčano zbog skandiranja navijača
1

Liga Evrope

11.10.2022. 19:05

Crvena Zvezda kažnjena novčano zbog skandiranja navijača

Fudbalski klub Crvena zvezda kažnjen je sa 20.000 evra, zbog nedozvoljenog skandiranja navijača na meču prvog kola Lige Evropa protiv Monaka, saopštila je Evropska fudbalska unija (Uefa).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
20°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve