Sport
27.01.2020. 15:39
Tanjug

SVET SE OPRAŠTA OD KOBIJA: "Bio si prekretnica u mom životu"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Tragična vest da su u helikopterskoj nesreći nastradali Kobi Brajant i njegova kći Đijana Marija, potresla je čitav svet, posebno njihove prijatelje i nekadašnje Kobijeve saigrače.

Društvene mreže preplavljene su oproštajnim porukama od jednog od najvećih košarkaša svih vremena, a među prvima koji se oglasio povodom ove tragične vesti bio je Džo Embid, košarkaš Filadelfije.

"Čoveče, odakle početi... Počeo sam igrati zbog njega gledajući finale 2010. godine. Nikad nisam gledao košarku pre toga i to je bila prekretnica moga života. Hteo sam biti kao Kobi i tako sam tužan. Počivaj u miru, legendo", napisao je Embid.

"Uništen sam, moj veliki brat... Ne mogu, ne mogu da verujem", poruka je Paul Gasola.

Pročitajte još - Bogdanović: Izgubio sam košarkaškog oca; Đoković: Bio mi je mentor

Od Kobija se emotivnom porukom oprostio i legendarni Bil Rasel, legenda Boston Seltiksa.

"Moja supruga i ja ostali smo apsolutno šokirani vešću da smo ostali bez jedne od meni najdražih osoba i jednog od najvećih košarkaških umova svih vremena. Naše misli i molitve su za njegovu suprugu Vanesu i njihove kćeri. Kobi Brajant, bio si moj najveći obožavatelj, ali i ja sam bio tvoj."

Trener LA Klipersa, Dok Rivers nije mogao da suzdrži suze obraćajući se novinarima.
"Ovo je tako veliki gubitak za ligu. Imao je još mnogo toga da uradi", istakao je Rivers.
Majkl Džordan - "Bio mi je poput mlađeg brata"
"Šokiran sam tragičnim vestima o smrti Kobija i Đine. Reči ne mogu da opišu kako se osećam. Voleo sam ga, bio mi je poput mlađeg brata. Često smo razgovarali i nedostajaće mi naši razgovori. Bio je jedan od najvećih, imao je neverovatan takmičarski duh. Bio je i neverovatan otac koji je u svoje ćerke usadio ljubav prema košarci", poručio je Majk Džordan.
 "Ne postoji reč kojom bih mogao da izrazim bol dok prolazimo kroz ovaj tragični trenutak. Izgubio sam nećakinju Gigi, prijatelja, brata, partnera u osvajanju naslova. Volim te i nedostajaćeš. Izražavam saučešće  porodici Brajant i pordicama ostalih putnika u helikopteru", napisao je Shaquille O'Neal.
Iako je bio košarkaš, Kobi je prevashodno bio sinonim za sportistu. Na njegovu radnu etiku, posvećenost i mentalitet pobednika ugledali su se mnogi velikani svetskog sporta... Od fudbalera, tenisera...
Kristijano Ronaldo - "inspiracija tolikim ljudima"
"Tako je žalosno čuti vesti o smrti Kobija i njegove kćeri Giane. Kobi je bio istinska legenda i inspiracija tolikim ljudima. Šaljem saučešće njegovoj porodici i prijateljima i porodicama svih koji su izgubili živote u nesreći. Počivao u miru, legendo", napisao je Kristijano Ronaldo.
"Užasne vesti. Tragična smrt jednog od najvećih sportista sveta. Kobi Brajant, njegova ćerka Giana i ostali putnici. Moje saučešće njegovoj supruzi i porodici. U šoku sam", napisao je Rafael Nadal na svom INstagram profilu.
 Među prvima se oglasio i AC Milan, čiji je Brajant bio veliki navijač.
"Nemamo reči kojima bismo opisali kako se osećamo nakon vesti o pogibiji jednog od najvećih sportista u istoriji i našeg velikog navijača. Sve naše misli su s njegovom porodicom. Kobi, zauvek ćemo te pamtiti" , objavio je italijanski klub na Twitteru.
 Nik Kirijos često privlači pažnju javnosti lošim neprimerenim ponašanjem, međutim, njegov poslednji gest izazvao je veliko poštovanje publike širom sveta. Naime, Australijanac je uoči svog meča protiv Rafaela Nadanala na teren Australijan Opena izašao u dresu Kobi Brajanta, što je izazvalo veliki aplauz publike, a Kirijosa nateralo da zaplače.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/SCOTT BARBOUR AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY

Od Kobija se oprostio i generalni menadžer Sakramenta, Vlade Divac.

"Kobi je jako voleo košarku i svoju porodicu. Dok razmišljam o njegovoj neverovatnoj zaostavštini, sećam se njegovog takmičarskog duha i toga da je milione ljudi širom sveta inspirisao. Kao otac, gubitak Ðijane je poražavajući. Srcem sam uz Vanesu, njihove ćerke i sve one koji su pogođeni", napisao je Divac na Instagramu.

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve