Sport
11.11.2020. 18:26
Promo

SVET TELEVIZIJSKOG GEJMINGA: Zavirite u studio KUVO TV-a

promo-za-insta.jpg

Specijalizovane televizije imaju posebnu namenu, publiku, a samim tim i produkcijski i novinarski tim. Televizijsko znanje i iskustvo je naravno neophodno, ali ne i presudno. Tako, na primer caster, specijalizovani esport komentator, ne može biti ni neko ko je samo gejmer, niti neko ko je samo televizijski voditelj, odnosno komentator.

Onda se zasigurno pitate kako to sve izgleda u praksi, recimo na novoj, regionalnoj gejming televiziji? Odlučili smo da zavirimo u studio KUVO TV-a, te otkrijemo kako izgleda snimanje jedne gejming emisije.

Prvi utisak je - zabavno, edukativno i inspirativno! Pripreme za emisiju traju od nekoliko nedelja do nekoliko sati pred emitovanje. Live Esport, jedna je od emisija KUVO TV-a, koja najviše liči na prenos sportske utakmice, odnosno meča. Caster je udobno smešten dok gleda meč u, na primer, Counter Strike: Global Offensive igri, te na interesantan i informativan način komentariše tok meča, predstavlja igrače, objašnjava poteze timova, taktike i mišljenja. Da bismo vam potpuno dočarali, zamislite komentatora košarkaške ili fudbalske utakmice.

Informativne emisije o esportu ili gejmingu, podrazumevaju podrobno novinarsko istraživanje, s jednom otežavajućom okolnosti. Novinske agencije, koje prate dešavanja u ovoj sferi još uvek su nerazvijene. Praćenje gejming scene podrazumeva pronalaženje informacija na različitim live streaming platformama, YouTube-u, Twitch-u ili web-sajtovima koji prate esport i gejming scenu. Novinari KUVO TV-a pronalaze informacije uglavnom na engleskom jeziku, a nakon što odaberu najvažnije i najzanimljivije, na interesantan način i u inovativnim TV formatima ih prenose gledaocima.

Tematska televizija, namenjena prvenstveno gejmerima, podrazumeva i kreativniji pristup u pripremi i snimanju emisije, opušteniji razgovor sa gostima i mnogo šareniji studio. Ulazak u redakciju KUVO TV-a govori o specifičnoj vrsti posla kojim se njeni članovi bave. Naišli biste na Sony PlayStation, Xbox ili Nintendo, a sve to u svrhu pripreme za jednu od emisija u kojoj će govoriti o samoj konzoli ili igri koja je izašla za istu. Ni na samom setu, odnosno u studijima, ne nedostaju konzole, kontroleri i ostali gejemerski gedžeti.

Ekipa KUVO TV-a se dobro zabavlja radeći svoj posao, a i gledaocima garantuju odličnu zabavu ukoliko prebace na njihov kanal. KUVO TV potražite kod svog kablovskog operatera na teritoriji Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
33°C
30.07.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve