Sport
11.06.2020. 13:55
R. E. / Tanjug

SVETSKI MEDIJI: Kako Srbi igraju fudbal pred 25.000 ljudi?

w_56144449.jpg
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Brojni svetski mediji, uključujući Rojters i ESPN, izveštavaju sa fudbalskog derbija u Beogradu sa posebnim akcentom na činjenicu da je na tribinama bilo skoro 25.000.

Zvaničan podatak je da je sinoć na Partizanovom stadionu bilo 15.000 navijača.

I sve to u trenutku dok se u Nemačkoj i dalje igra pred praznim tribinama, a u Italiji, Španiji i Engleskoj još nije ni nastavljen fudbal posle pandemije korona virusa, u Srbiji je odigran derbi bez ograničenja broja gledalaca.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

"Pred skoro 25.000 ljudi, vodila se veoma napeta borba u beogradskom derbiju, u dobro poznatoj atmosferi na stadionu Partizana. Obe grupe navijača palile su baklje i prozivale se, a Bibras Natho je rešio meč u 58. minutu", navodi Rojters.

 

ESPN ističe da Zvezda nije imala rešenje za Umara Sadika samo nekoliko dana nakon što je na godišnjicu Barija osvojila treću uzastopnu titulu.

Grčka Gazeta izveštava iz Beograda sa naslovom "Derbi kao nekad" aludirajući na atmosferu.

Mediji u regionu daju pravi podatak o broju gledalaca, oko 15.000, a hrvatski portal Index naglašava da je meč trajao 102 minuta, a da je Partizan nadomak petog trofeja u Kupu.

 EPA-EFE/ANDREJ CUKIC EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Pogled na derbi odigran u Humskoj, prvi posle pandemije koronavirusa, imao je hrvatski T-portal.

“Ovako veliki broj gledalaca na jednom mestu nije u suprotnosti sa srpskim merama koje su na snazi. Naime, vlada je odobrila okupljanje na otvorenom neograničenog broja ljudi. Međutim, kako se moglo videti na snicima prikazanim u četvrtak ujutru, za navijače nije bila određena ni jedna sanitarna mera. Osim toga, uoči utakmice, kao i tokom meča, nije se pazilo na socijalnu distancu”, piše u tekstu objavljenom na T-portalu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve