Sport
07.02.2023. 12:25
R. E.

Španac i Argentinac

Dve legende imenovane za ambasadore Mundobasketa

Košarka
Izvor: AAP / JAMES GOURLEY

Bivši košarkaški as Pau Gasol i argentinska legenda Luis Skola imenovani su za ambasadore predstojećeg Svetskog prvenstva u košarci koje će biti održano ove godine u Indoneziji, Japanu i na Filipinima, saopštila je FIBA.

"Najteže je osvojiti titulu svetskog prvenstva. Pobedničkom timu su potrebni karakter i hemija, kao i saigrači koji će vas podići kada padnete. Ovo je velika čast za mene što sam deo tako velikog tima košarkaških legendi u ulozi ambasadora Mundobasketa. Luis Skola je istinska legenda i jedan od mojih najtežih rivala", rekao je Gasol za zvanični sajt FIBA.

Gasol je sa selekcijom Španije učestvovao na tri Mundobasketa, a titulu je osvojio 2006. godine u Japanu. On je sa "crvenom furijom" tokom karijere osvojio i tri zlata i po dva srebrna i bronzana odličja na Evropskom prvenstvu. Na Olimpijskim igrama uspeo je sa Španijom da osvoji dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Na drugoj strani, Luis Skola je pre četiri godine sa reprezentacijom Argentine poražen u finalu upravo od Španije.

Svetsko prvenstvo 2023. će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra, a očekuje se da na njemu nastupi i Srbija, koja će se uskoro u FIBA prozorima boriti za svoje mesto.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Broj 16 ide u istoriju: Lejkersi povlače Gasolov dres
Pau Gasol

Zaslužio je

06.10.2021. 10:30

Broj 16 ide u istoriju: Lejkersi povlače Gasolov dres

Los Anđeles Lejkersi planiraju da povuku dres sa brojem 16, koji je nosio legendarni španski košrkaš Pau Gasol, prenose američki mediji.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve