Sport
22.03.2024. 21:00
Beta

Reprezentacija

ONI će predstavljati Srbiju na Svetskom prvenstvu u krosu

trčanje
Izvor: Shutterstock

Reprezentacija Srbije će na predstojećem Svetskom prvenstvu u krosu u Beogradu nastupiti sa 13 tamičara, saopštio je Srpski atletski savez.

Svetsko prvenstvo održaće se 30. marta u Parku prijateljstva u Beogradu i nastupiće više od 600 trkača iz 50 zemalja.

Selektor reprezentacije Srbije Edin Zuković odlučio je ekipu predstavljaju juniori Aldin Ćatović, Sergej Kostić, Veljko Vasiljević, Kabir Ziljkić, Saima Murić, Mejra Mehmedović, Natalija Grujić, Lenka Nikolić i Jana Rajić.

U konkurenciji štafete 4 x 2000 metara za Srbiju će se takmičiti Elzan Bibić, Nikola Raičević, Teodora Simović i Milica Tomašević.
 

"Svetski kros je najveće trkačko takmičenje, nastupaju takmičari sa velikim iskustvom, spremnošću i jakim rezultatima u svim srednjeprugaškim disciplinama. Mi ćemo se predstaviti sa juniorima i juniorkama, ekipama kojima će značiti medjunarodno iskustvo, da se ogledaju na najvećoj svetskoj sceni, a sve u cilju njihovog sportskog razvoja", rekao je Zuković.
 

Okupljanje ekipe zakazano je za 28. mart u Beogradu.

"Imaćemo prvi put i miks štafetu koju će predvoditi naš najbolji srednjeprugaš Elzan Bibić, koji će uz Nikolu, Teodoru i Milicu probati da ostvari dobar timski plasman i da sa tom štafetom možda i najavimo da ćemo u budućnosti na taj način raditi na razvoju srednjih i dugih trčanja", dodao je selektor.

Među učesnicima će biti i aktuelni olimpijski, svetski i evropski prvaci u dugim prugama, kao i svetski šampion u krosu iz 2023. godine.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve