TARIBO VEST: Mafija u Milanu me je uništila. Nisu želeli Afrikanca u ekipi

TARIBO VEST: Mafija u Milanu me je uništila. Nisu želeli Afrikanca u ekipi

EPA PHOTO EPA/ SRDJAN SUKI SS


Taribo Vest, legendarni nigerijski fudbaler izneo je niz teških, pa čak i šokantnih optužbi na račun Milana i ljudi koji su vodili taj klub 1999.

Osvajač zlatne olimpijske medalje iz Atlante 1996. je u Milan prešao iz gradskog rivala Intera u leto 2000., ali je u slavnog klubu kod Alberta Zaccheronija odigrao samo četiri utakmice. Vest je za neuspeh u Milanu okrivio mafiju i podmićene lekare, piše Index.hr.

”Mafija je učinila sve što je bilo u njenoj moći da se pobrine da što pre završim misiju u Milanu”, izričit je Taribo, prvi afrički fudbaler koji je zaigrao i za Inter i za Milan, a zatim je objasnio na šta misli:

”Najpre je mafija u medije plasirala informaciju da sam povređen, naravno, u želji da me izbace iz kluba. Lekari su dobili mito da kažu da sam povređen, ali to je bila laž. Napravili su to jer je mafija bila užasnuta mogućnošću da jedan Afrikanac preotme mesto nekom od senatora u svlačionici.”

U to vreme su na poziciji Tariba Vesta u Milanu igrale legende kluba, Maldini i Kostakurta.

Kad je shvatio da u Milanu nema budućnosti, Vest je otišao u Premijerligu.

”Liverpul se javio, poslali su ponudu, ali sam na kraju potpisao za Derbi Kauntri”, rekao je igrač kojeg najviše pamtimo po ekscentričnim frizurama, a koji je u karijeri igrao za Okser, Inter, Milan, Derbi, Kaiserslautern, Partizan, a karijeru je završio u iranskom Paikanu 2007. Za Nigeriju je odigrao 42 utakmice.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar