Sport
07.12.2022. 18:38
Beta

ATP

Teniski savez Velike Britanije kažnjen sa milion dolara

tenis
Izvor: Shutterstock

Asocijacija teniskih profesionalaca (ATP) kaznila je sa milion dolara Teniski savez Velike Britanije (LTA), zbog zabrane nastupa ruskim i beloruskim igračima na ovogodišnjim turnirima u toj zemlji.

LTA je takodje upozoren da bi mogao da ostane bez članstva u ATP-u.

Kazna se odnosi na pet muških turnira koji su ove godine održani pod okriljem LTA (ATP turniri u Kvinsu i Istburnu, kao i tri čelendžer turnira).

LTA je odluku o zabrani ruskim i beloruskim teniserima doneo nakon ruske vojne intervencije u Ukrajini.

Iz britanskog saveza su naveli da su "duboko razočarani" i optužuju ATP da pokazuje "iznenadjujući nedostatak empatije za situaciju u Ukrajini", preneo je BBC.

LTA je ranije novčano kažnjen od strane Ženske teniske asocijacije (WTA) zbog zabrane igranja ruskim i beloruskim teniserkama na Vimbldonu i na turnirima u Notingemu, Birmingemu i Istburnu.

ATP dozvoljava ruskim i beloruskim teniserima nastup na turnirima, ali bez nacionalnih obeležja. Iz te organizacije su naveli da će novac biti uplaćen za humanitarnu pomoć Ukrajini.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nadal vs Alkaraz u Las Vegasu u martu
1

Španski dvoboj

06.12.2022. 21:05

Nadal vs Alkaraz u Las Vegasu u martu

Dvojica prvoplasiranih sa ATP liste, Alkaraz i Rafael Nadal odigraće egzibicioni meč 5. marta sledeće godine u Las Vegasu, saopštili su organizatori, prenosi ESPN.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve