Sport
24.06.2021. 15:37
Tanjug

"Nije lako biti u Zvezdi"

Terzić o Prijoviću, Kolarovu, novoj sezoni...

Zvezdan Terzić
Izvor: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Crveno-beli počeli su pripreme za novu sezonu, odradivši trening na staduionu "Rajko Mitić", posle kog kreću put Austrije.

Generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić izjavio je da je od tima u novoj sezoni očekuje mnog.

"Poželeo sam im uspešnu sezonu, zdravlje... Predočili smo im obaveze i ciljeve uz podsećanje da Crvena zvezda uvek podiže lestvicu, ali zna se šta su očekivanja. To je Liga šampiona, osvajanje šampionske titule i sve to oni dobro znaju. Nema ovde novih igrača, svi su prošli kroz sastanke i pripreme. Nije lako igrati u Zvezdi, veliki je pritisak... I ove godine nas čeka 56 utakmica bez prava na poraz. Prošla sezona je bila fantastična, nadam se da ćemo sve to ponoviti. Trebaće nam sreće, ali i to se zaslužuje. Radimo dobro, jako i strastveno. Mnogo ulažemo i rezultati nisu slučajni", rekao je Terzić novinarima.

Kako kaže, Zvezdi je najveće pojačanje to što su sačuvali kompletnu ekipu u odnosu na prošlu sezonu.

"Smatram i da smo kvalitetniji u odbrani, jer smo doveli Dragovića i vratili Babića koji je godinu dana sticao iskustvo u ligi gde ima mnogo brzih igrača. Videćete, ovo je drugi Babić u odnosu na onog koji je otišao. Klub je samo napustio Milunović iz zadnje linije. Mi smo osrednji klub u Evropi što se tiče budžeta, i naš najveći kvalitet mora da bude da sačuvamo tim. Mnogo ekipa ulazi u novu sezonu bez najboljih igraca iz prethodne, a mi smo uspeli da sačuvamo okosnicu i pošaljemo sjajnu poruku. Produžetak ugovora trenera Stankovića govori o tome da i on veruje u ovaj projekat. Tu je i Katai koji je parafirao, a nadam se da ce uskoro to učiniti i Ivanić. Time bi sačuvali „kostur“ tima. Mi već sad znamo najboljih 11 i sutra da počnu kvalifikacije - spremni smo. Ne krijemo da radimo na dovodenju napadaca i levog beka, to je neophodno. Ostalo može da se desi, ali ovo je prioritet", kaže Terzić.

Terzić je govorio o fudbalerima koji su se u prethodnom periodu kroz medije dovodili u vezu sa Zvezdom.

"Aleksandar Prijović se nije uklopio u ono što nama treba. Ne samo finansijski, nego po mnogo osnova. Pokazao je da nadobudnost i opšta je procena da se ne bi uklopio u svlačionici. Mnogo veći igrači su dolazili u Zvezdu, pa su pokazivali poštovanje prema klubu. Mi nismo videli tu želju i strast kod njega. Onaj ko dode, mora maksimalno da bude posvećen fudbalu, našim ciljevima i saigračima. Tako da smo se povukli iz pregovora sa njim", rekao je Terzić i nastavio:

"Što se Kolarova tiče, baš juče smo razgovarali. Nije realno da se vrati. Imao je operaciju diskus hernije, a nama treba Kolarov potpuno spreman za kvalifikacije. Zbog svega toga, ne bi mogao ni danas da bude na prozivci, tako da smo za sada odustali od toga. Nenad Krstičić hoce da se vrati u Beograd iz porodičnih razloga. Otišao je u Atinu na razgovore sa klubom. Ima 31 godinu i nije realno da mi plaćamo obeštecenje za njega, to se nigde ne radi u svetu. On je dobar momak, ostavio je sjajan utisak kod nas i dobro došao je u Crvenu zvezdu, ako nade zajednički jezik sa Aekom. U Superligi prosto nema igrača za nas. Sve što ima kvalitet, dode kod nas u mlađe selekcije. Desi se da se pojavi neko poput Stanića na cijem transferu radimo i nadam se da ćemo to ubrzo završiti", poručio je Terzić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zvezda nastavlja: Više od 1.000 navijača gledalo meč
košarka

Ne haju za kazne

19.05.2021. 14:48

Zvezda nastavlja: Više od 1.000 navijača gledalo meč

Bez obzira na to što je Crvena zvezda već jednom kažnjena zbog nepoštovanja mera koje je propisao krizni štab u vezi sa prevencijom širenja virusa korona, i u drugoj utakmici su ponovili isto - pozvali su publiku i to u velikom broju.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve