Sport
14.07.2021. 16:01
R.E.

Odbojkaška groznica

Terzić odabrao ekipu za Tokio, Kovač saopštio širi spisak za Evropsko prvenstvo

Zoran terzić
Izvor: EPA / KIYOSHI OTA

Selektori muške i ženske reprezentacije u odbojci saopštili su spisak igračica i igrača na koje će računati na Olimpijskim igrama u Japanu.

Zoran Terzić će moći da računa na 14 igračica koje će otputovati u Hofu na završni deo priprema za Olimpijske igre.

Na spisku su: Maja Ognjenović, Slađana Mirković, Tijana Bošković, Ana Bjelica, Silvija Popović, Milena Rašić, Mina Popović, Maja Aleksić, Jovana Kocić, Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Jelena Blagojević i Katarina Lazović.

Odbojkašice srbije treniraće u Hofuu do 22. jula, kada je predviđen ulazak u Olimpijsko selo u Tokiju. 

Seniorke Srbije nalaze se u A grupi u kojoj će se takmičiti protiv Dominikanske Republike, Japana, Kenije, Brazila i Koreje. Prvi meč, protiv Dominikanske Republike biće na programu od 25. jula od 7 časova i 20 minuta po našem vremenu. 

Slobodan kovač
Izvor: EPA / YOAN VALAT

Sa druge strane selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodan Kovač saopštio je širi spisak od 25 igrača za Evropsko prvestvno, koje će se odigrati od 1. do 19. septrembra u Poljskoj. 

Na spisku su: Nikola Jovović, Aleksa Batak, Vuk Todorović, Mihajlo Mitić i Andrej Polomac, Aleksandar Atanasijević, Dražen Luburić, Nikola Meljanac, Neven Majstorović, Nikola Peković, Milorad Kapur, Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović, Aleksandar Okolić, Nemanja Mašulović i Stevan Simić, Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević, Miran Kujundžić, Pavle Perić, Davide Kovač, Lazar Marinović i Lazar Bajandić.

Muška seniorska reprezentacija Srbije, aktuelni je prvak Evrope, odigraće prvi meč Evropskog prvenstva u Krakovu protiv Belgije 2. septembra od 17.30. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sve je spremno za polazak: Prlainović i Mandić o Olimpijskim igrama
Vaterpolo reprezentacija

Misija Tokio

14.07.2021. 13:38

Sve je spremno za polazak: Prlainović i Mandić o Olimpijskim igrama

Uvek je teže braniti zlatnu medalju, nego osvajati, ali pritisak je isti. Rio je imao težinu, ima je i sad, u svakom pogledu. Mi smo iskusna ekipa, znamo svoj cilj i idemo prema njemu, rekao je srpski vaterpolista Dušan Mandić uoči polaska na Olimpijske igre.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve