TERZIĆ ODGOVORIO SAVIĆEVIĆU: Ne razumem njegovo ludilo

TERZIĆ ODGOVORIO SAVIĆEVIĆU: Ne razumem njegovo ludilo

Foto: Nemanja Jovanović


Predsednik Crvene zvezde Zvezdan Terzić odgovorio je prvom čoveku FS Crne Gore Dejanu Savićeviću na optužbe da je vršio pritisak na fudbalere i sada već bivšeg selektora “sokolova”, Ljubišu Tumbakovića.

“Rekao sam već pre nekoliko dana da ne treba mešati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane države Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće države Kosovo”, naveo je Terzić.

Povezane vestiMakedonski reprezentativac tvrdi da su ga izbacili iz restorana, jer je Albanac

Kako je istakao, Savićević je pre dva meseca posle žreba saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i pet igrača iz Srbije.

“Tada je kao odgovoran i mudar predsednik trebalo da ih sve pozove i pita: ‘Ljudi da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?’. Zašto to tada nije uradio je pitanje za njega”, istakao je Terzić, dodajući da ne razume “ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje kako njega, tako i navijača Crvene zvezde, raznih službi i vlasti u Srbiji”.

Povezane vesti – Partizan počeo pripreme, Miloševiću se javilo 25 igrača

“Sve što je izrekao je laž. Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova, a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i doživljavamo kao nezavisnu, ali bratsku nam državu. Zašto je Dejan Savićević ovim izjavama sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji nije mi jasno, ali neka njemu služi na čast. Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i posle ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala”, rekao je Terzić.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar