Sport
11.01.2023. 14:31
R.E./Beta

Bravo!

Tina Krajišnik i NIkola Jokić najbolji!

1
Izvor: Beta/AP / David Zalubowski

Košarkaš Denvera Nikola Jokić proglašen je za najboljeg igrača u 2022. godini, u tradicionalnom izboru Košarkaškog saveza Srbije (KSS).

U ženskoj konkurenciji nagradu je dobila igračica Jekaterinburga Tina Krajišnik.

"Želela bih da se zahvalim na priznanju… Biti u mogućnosti da svakodnevno kroz košarku i kroz sport predstavljam svoju zemlju je za mene najveća privilegija i čast. Zajednički uspesi nas svih u reprezentaciji I KSS su naš ponos", rekla je kapiten ženske košarkaške reprezentacije. 

Tina Krajišnik
Izvor: AAP / JAMES GOURLEY

Jokiću, dvostrukom uzastopnom MVP-ju NBA lige ovo je treća nagrada za najboljeg košarkaša Srbije, a ujedno druga zaredom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ekspres (@ekspres_nedeljnik)

"Pozdravljam sve hvala što ste došli. Ne mogu ni ove godine da prisustvujem i žao mi je zbog toga. Zahvaljujem se KSS i novinarima, ovo je velika čast i zadovoljstvo. Svi znamo šta košarka predstavlja svima nama. Hvala i porodici zbog koje napredujem iz godine u godinu", rekao je Jokić kome je ovo treća nagrada za najboljeg košarkaša naše zemlje.
 

Specijalna nagrada uručena je basket reprezentaciji Srbije tri na tri, koja je protekle godine osvojila titule na Evropskom i Svetskom prvenstvu.

Nagrade su dodeljene na osnovu glasova sportskih novinara.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prvi presek glasova: Evo gde je Nikola Jokić
1

NBA Ol star

05.01.2023. 22:25

Prvi presek glasova: Evo gde je Nikola Jokić

Urađen prvi presek glasova navijača pred NBA Ol star vikend, a srpski reprezentativac i MVP NBA lige Nikola Jokić se nalazi na šestom mestu po ukupnom broju glasova.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve