Sport
09.06.2021. 10:10
R.E./Index.hr

Danas je MVP

Tokom Jokićevog drafta pustili su reklamu za takose

Nikola Jokić
Izvor: EPA / JOHN G. MABANGLO

Nikola Jokić pobedio je u izboru za najkorisnijeg igrača NBA lige u sezoni 2020./2021., ispred Karija i Embida.

Jokić ove sezone nije propustio nijednu utakmicu regularnog dela takmičenja. Imao je fantastičan učinak od 26.4 poena, 10.8 skokova, 8.3 asistencije, 1.3 ukradene lopte i 0.7 blokova po meču. Takođe, pogađao je čak 57 odsto iz igre kao i  87 odsto sa linije slobodnih bacanja, piše Index.hr.

Denver je doveo  do trećeg mesta u Zapadnoj konferenciji s skorom od 47 pobeda i 25 poraza. Uspešno je rešio i Portland u prvoj rundi playoffa, a na putu do finala Zapada stoje mu Finiks Sansi. 

Jokić je postao prvi igrač ikad iz svoje franšize s ovom nagradom i tek peti neamerički igrač kojem je to pošlo za rukom, nakon Hakeema Olajuwona, Stevea Nasha, Dirka Nowitzkog i Giannisa Antetokounmpa. 

Najimpresivniji dokaz Jokićevog (26) napretka otkako je pre šest godina debitovao u NBA ligi je to što je postao najniže draftovan igrač u istoriji s najprestižnijom individualnom nagradom u najjačoj ligi sveta. 

 

Jokić je 2014. bio anonimni tinejdžer koji je došao iz malog kluba Mega Vizure, koji je tada bio tek nešto stariji od svog mladog centra. Skladno tome dobio je i mesto na draftu. Izabran je u drugoj rundi 2014. godine kao tek 41. igrač.

O tome kakav je "garbage time" u draftu dobio Jokić svedoči i podatak da kada ga je Denver izabrao, gledatelji prenosa nisu mogli da vide tradicionalni deo šoua. Umesto izlaska igrača na pozornicu i stavljanja na glavu kačkta kluba koji ga je izabrao, puštena je reklama za lanac restorana brze prehrane kojem su specijaliteti takosi.

Naravno, sada se taj "najveći gaf u istoriji prenosa NBA drafta" masovno dli na društvenim mrežama:

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve