Sport
17.06.2019. 18:47
R.E./Index.hr./Foto:EPA

TOTI NAPUSTIO ROMU: "Ne želim biti deo ovoga"

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Legendarni kapetan Rome Frančesko Toti podneo je ostavku na mesto direktora kluba i napustio klub u kojem je proveo tačno 30 godina, piše Index.hr.

Toti je objasnio zašto je otišao i naglasio da rastanak nije protekao u lepom tonu. Princ Rima smatra da ga klupski čelnici sve vreme drže "po strani."

"Obećanja mi nikad nisu ispunjena, Roma treba biti ispred svih"

"Dugo sam razmišljao, odluka je teška. Reći ću da nije samo moja krivica, ali morao sam da podnesem ostavku, iako sam se nadao da nije neophodno. Stigao je bolan dan za mene", rekao je Toti na konferenciji za novinare.

"Povlačim se sa svoje pozicije u Romi. Mislim da je, uzimajući u obzir okolnosti, pravo vreme za ovu odluku. Nikad nisam mogao učestvovati u radu na efektan način. Roma treba biti ispred svih. Predsednici, treneri i igrači su prolazni, ali simboli nisu. Nije moja krivica što sam doneo ovu odluku", rekao  je Toti koji zamera Upravi na tome što nijednog trenutka nije mogao da doprinese u klupskim planovima.

"Prva godina bila je takva da sam pristao, ali sam u drugoj shvatio da ne želim biti deo toga", poručio je Toti, dodavši da je dobio puno obećanja, ali da nikada nisu ispunjena.

"Svi znamo da su želeli da se povučem. Imao sam ugovor na šest godina, a s vremenom sam shvatio da je biti direktor druga stvar."

 

 

Samo Roma i ništa drugo
Nakon što je Toti otišao u penziju 2017. godine, pojavila se priča da ga je Uprava kluba na to natjerala. Princ Rima je navodno želio da odigra još jednu sezonu ili dve za voljeni klub, ali sa vrha je naređeno da za njega više nema mesta u sastavu. Frančesko se osećao izdano, bio je tužan i ljut, ali nikad nije potencirao tu priču. Znao je kako bi navijači reagovali. Klub je stavio ispred sebe. Ljubav je bila jača od ega. Postavljen je na poziciju jednog od direktora kluba, ali ta avantura nije bila dugog veka.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/RICCARDO ANTIMIANI

Prošle sezone radio je zajedno s Moćinjem u sportskom sektoru Rome, ali po povratku Španca u Sevilju nije dobio ulogu kakvoj se nadao.

"Govorio sam Upravi da ljudima moraju reći istinu, a oni su mi rekli da sam nesposoban", zaključila je legenda Rima.

Nije ovo prvi put da se Roma tako ponela prema nekoj legendi. Nedavno su odbili ponuditi novi ugovor Totijevom bivšem saigraču i velikom prijatelju Danieleu De Rosiju.

Toti je u Romi bio od 1989. godine i srušio je brojne rekorde, najviše utakmica je odigrao u dresu Vučice (786) i postigao najviše golova (307).

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve