Sport
01.02.2022. 10:45
R.E.

Ukoliko ste propustili

Transferi koji su obeležili zimski prelazni rok

Dušan vlahović
Izvor: ANSA / ALESSANDODI MARCO

Gotova je još jedna fudbalska piajaca. Možda zimski prelazni rok nisu obeležile "transfer-bombe", ali daleko od toga da nije bilo zanimljivo. Najaktivniji su, kao po običaju, bili klubovi u ligama "petice".

Počećemo od transfera koji je najviše zainteresovao domaću javnost.

Prelazak Dušana Vlahovića u redove Juventusa za 70 miliona evra, bez dodatnih bonusa, nije samo najveći transfer u istoriji "Viole" već je ovaj transfer oborio još jedan rekord u Seriji A.Niko nikada u italijanskom fudbalu niti je dao niti inkasirao toliko novca za jednog igrača tokom zimskog prelaznog roka.

Kada je reč o transferima italijanskih klubova, Denis Zakarija novi je igrač Juventusa. 

Zanimljivo je bilo i u Parmi. Bufon i drugovi će dobiti veliko ime u napadu u vidu Gorana Pandeva koji je napustio Đenovu.

Najkonkretniji i najizdašniji su bili Premijerligaši. Za ukupno 67 transfera, računajući i pozajmice, potrošili su 335.000.000 evra. Za ovu svotu novca mogu da se zahvale pre svega Njukaslu, koji je sam prebacio sumu od 100 miliona evra. Uostalom to je nekako bilo i očekivano s obzirom na dolazak novih vlasnika i najavljene rekonstrukcije tima. 

Transfer koji je izazvao najviše pažnje na ostrvu bio je prelazak Obamejanga iz Arsenala u Barselonu. Obamejang na "Kamp Nou" stiže kao slobodan igrač, ali očekuje se da Arsenal njegovim odlaskom uštedi oko 30 miliona evra.

Aston Vila je odradila odličan prelazni rok pa je u svoje redove dovela Dinja i Filipea Kutinja. 

Najzvučniji potpis Evertona je njihov novi trener. Poznatlo lice Engleskog fudbala, legendarni Frenk Lampard novi je trener "karamela" i na klupi će zameniti Rafu Beniteza. 

Nekoliko sati trajali su medecinski pregledi Dele Alija, ali je nekadašnji reprezentativac Engleske konačno potpiso ugovor sa "karamelama". S druge strane, Everton je želeo da dovede i Luku Jovića na pozajmicu, ali je Real odbio bilo kakvu mogućnost da srpski napadač napusti "Bernabeu". 

Liverpul je krenuo po Fulamovog talentovanog tinejdžera Fabija Karvalja. U njemu su videli ozbiljan zalog za budućnost, zbog čćega su bili spremni da ponude i 10 miliona evra. Međutim, zakasnilu su, nisu na vreme završili papirologiju, pa će na leto morati da se bore za Portugalca sa gomiliom drugih klubova. 

Možda nije "transfer - bomba", ali svakako zaslužuje prostor i posebno raduje. Kristijan Eriksen se vratio fudbalu! Nakon što je trenirao sa Ajaksom, danski fudbaler je potpisao ugovor do kraja sezone sa premijerligašem Brentfordom, sa opcijom produženja ugovora do 2023. godine. 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vlahoviću "Ronaldova sedmica"?
Dušan Vlahović, 27. 1. 2022.

Možda i "devetka"

27.01.2022. 12:18

Vlahoviću "Ronaldova sedmica"?

Srpski fudbaler Dušan Vlahović zadužiće u Juventusu "Ronaldovu sedmicu", preneo je Tutosport.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
11°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve