Sport
29.01.2024. 20:08
Beta

Trener Arsenala

Šta Arteta misli o tome što ga povezuju sa Barselonom

Arteta
Izvor: EPA / ANDY RAIN

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je da je vest o njegovom odlasku u Barselonu lažna i da je uznemiren zbog tih navoda.

"Ko, ja? Ne. To je potpuno lažna vest", rekao je Arteta, preneo je BBC.

On je to rekao posle pisanja španskog lista Sport da bi mogao da preuzme Barselonu, pošto je trener katalonske ekipe Ćavi Ernandes najavio da će na kraju sezone napustiti Kamp Nou.
 

"Ono što ste pročitali, stvarno sam uznemiren zbog toga. Nisam mogao da verujem. Nema izvora", rekao je trener Arsenala, koji ima ugovor do 2025. godine.
 

Španski stručnjak rekao je da je na pravom mestu sa pravim ljudima, da se oseća dobro zbog toga i da ima još mnogo toga da uradi.

On je dodao je da će razgovarati o svom ugovoru sa upravom kada dođe vreme.

Arteta je prošao Barseloninu omladinsku školu, ali nikada nije odigrao meč za taj klub kao prvotimac.

Po završetku igračke karijere bio je pomoćnik treneru Pepu Gvardioli u Mančester sitiju, a od 2019. godine je na klupi Arsenala.

Osvojio je FA kup sa Arsenalom 2020. godine, a prošle sezone zauzeo je drugo mesto u Premijer ligi, nakon što je veći deo sezone ekipa provela na prvom mestu na tabeli.

Arsenal je treći u ligi sa pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Liverpulom, a u osmini finala Lige šampiona čeka ga dvomeč sa Portom.

Arteta je rekao da ima još mnogo posla sa Arsenalom, ali da svi u klubu imaju istu ambiciju za osvajanjem trofeja.

"Želimo više, nismo zadovoljni i klub želi da pređe na viši nivo. Imamo sve na raspolaganju da to postignemo", dodao je Arteta.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve