Sport
04.01.2023. 22:10

FK Crvena zvezda

Trener Crvene zvezde o novoj sezoni, pojačanjima, igranju u Evropi...

Miloš Milojević
Izvor: Shutterstock

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević izjavio je na početku zimskih priprema da očekuje od igrača "ozbiljnost i da budu tim".

"Očekujem ozbiljnost i da budemo tim. To je najbitnije. Hajde da igramo i da pričamo na terenu, u ovom klubu ne postoji prijateljski meč. Dobra je grupa, vratila se glad za treningom i radom i mislim da što se tiče performansa može samo bolje, a da rezultatski zadržimo nivo koji smo imali u Superligi", rekao je Milojević, a preneo klub.
 

On je dodao da Zvezda ima "jak i dobar tim, ali da su potrebna pojačanja na dva mesta" gde je ekipa "kvalitativno kratka".

"Imamo dobar i jak tim. Potrebna su nam pojačanja na dva mesta gde smo kvalitativno kratki. Rekao sam sportskom sektoru da i ukoliko ne bude dolazaka, zadovoljan sam igračkim kadrom. Očekujem maksimalnu ozbiljnost. Atmosfera je odlična, igrači su se uželeli treninga", dodao je on.
 

Milojević insistira da nosioci igre ostanu.

"Za nosioce sam insistirao da ostanu, ali sam realan čovek i svestan da smo u tržišnom vremenu. Prelazni rok je otvorena stvar i postoji ponuda koja ne može da se odbije. Tako da, igrački mogu da pričam ko nam znači i to klub zna, ali oni rade svoj posao i donose odluke oko prodaja", rekao je Milojević.

On smatra da je neminovnost da Zvezda naredne sezone "ima dva tima".

"U prvenstvu igramo protiv duplog bloka, i ovim ne napadam nikoga, to je legitimno, mi ih i nateramo na to, ali se u Evropi nadigravamo sa ravnopravnim ili boljim ekipama, pa oni nas pritisnu. Definitivno nam trebaju drugačiji profili igrača i energetski sistemi. Sve to je povezano i balans mora da postoji. Smernice za sad i za leto, kada je reč o prelaznom roku su tu", rekao je on.

Na današnjem treningu je bilo 36 igrača, ali je vrlo izvesno da će se taj broj smanjiti.

"Čuli ste da postoji mogućnost da Kulibali ode, možda još neko bude pozajmljen. U suštini, idealan broj igrača je između 26 i 28 uz četiri golmana, to je maksimum. To je broj sa Spajićem koji nije u punom trenažnom procesu, tako da imamo prostor za još jednog igrača", zaključio je on.
 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
06.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve