Sport
27.07.2023. 12:10
Beta

Maurisio Poketino

Trener Čelsi: Atmosfera u klubu napeta

1
Izvor: AP / Brynn Anderson

Trener fudbalskog kluba Čelsi Maurisio Poketino rekao je da mora da donese teške odluke kako bi smanjio broj nagomilanih igrača u ekipi.

Čelsi je na turneji po SAD i poveo je 29 igrača, a jutros je u Atlanti odigrao nerešeno 1:1 protiv Njukasla, pred više od 70.000 navijača.

Čelsi je poveo u 12. minutu golom Nikolasa Džeksona, a Migel Almiron je izjednačio u četvrtom minutu nadoknade prvog poluvremena.

Poketino je rekao da želi da smanji broj igrača pre prvog meča Čelsija u Premijer ligi 13. avgusta kada će igrati protiv Liverpula, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Izjavio je i da bi nedovoljna minutaža mogla da utiče na moral mnogih igrača. 

''Teško je što nekada trojica, četvorica, petorica igrača ne mogu da uđu u igru i to je nezgodno zbog atmosfere koja se stvara. Radi se o stvaranju uravnotežene ekipe i igračima koji imaju priliku da igraju i bore se za mesto", naveo je on.

"To je u ovom prelaznom roku za nas veliki posao i izazov, da izgradimo dobar odnos i balans. Onda, ako igrači nisu zadovoljni jer veruju da neće igrati, naći ćemo rešenje sa klubom i popraviti situaciju. Potrebno nam je 22, 23, 24 igrača uz neme mlađe i to je to. Žao mi je pošto će odluka biti teška, ali moramo da izgradimo dobar i balansiran tim koji želi da se takmiči za trofeje", dodao je Poketino.

Uprava Čelsija je u poslednja dva prelazna roka potrošila 600 miliona funti.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Srbija će se boriti za bronzu, ipak
Vaterpolo

Vaterpolo

27.07.2023. 11:15

Srbija će se boriti za bronzu, ipak

Vaterpolo reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u Fukuoki, pošto je u polufinalu izgubila od Grčke sa 7:13 (2:3, 0:3, 3:3, 2:4).
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
14°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve