Sport
23.12.2022. 08:41
Beta

Fudbal

Trofej Liga kupa menja vlasnika

utakmica, fudbal, navijači
Izvor: Shutterstock

Fudbaleri Mančester sitija plasirali su se večeras u četvrtfinale Liga kupa, pošto su na svom terenu pobedili branioce trofeja, ekipu Liverpula sa 3:2.

Strelci za pobednički tim bili su Erling Haland u desetom, Rijad Marez u 47. i Natan Ake u 58. minutu, dok su golove za Liverpul postigli Fabio Karvaljo u 20. i Mohamed Salah u 48. minutu.

Sjajan meč su odigrali Siti i Liverpul, prvi veliki derbi posle pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru, a pored pet golova bilo je još nekoliko dobrih prilika na obe strane.

Sve je počelo u desetom minutu kada je Kevin de Brujne poslao precizan centaršut u kazneni prostor, a Haland je lepo prihvatio loptu i savladao Kuivina Kelehera.

Liverpul je deset minuta kasnije izjednačio nakon što je Džejms Milner pronašao Karvalja u šesnaestercu, a on poslao loptu u donji levi ugao gola Sitija.

Posle nešto više od jednog minuta igre u nastavku, Siti je ponovo poveo a strelac je bio Marez na asistenciju Rodrija. Slavlje domaćin igrača nije dugo pošto je Liverpul samo minut kasnije izjednačio posle brzog napada koji je završio Salah.

Konačan rezultat postavio je Ake u 58. minutu, koji je glavom savladao Kelehera posle cenataršuta De Brujnea.

Pored Mančester sitija, u četvrtfinale Liga kupa plasirali su se i Vulverhempton, Sautempton, Notingem Forest, Njukasl, Mančester junajted, Lester i Čarlton.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Na kojoj se poziciji Srbija nalazi na Fifa rang listi posle SP
1

Očekivano...

22.12.2022. 13:05

Na kojoj se poziciji Srbija nalazi na Fifa rang listi posle SP

Fudbalska reprezentacija Srbije nazadovala je za osam pozicija i na objavljenoj rang listi Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) zauzima 29. mesto.
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve