Sport
12.05.2019. 20:37
R.E./Beta/Foto:AP

U ENGLESKOJ NIŠTA NOVO: Siti je novi-stari šampion

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Fudbaleri Mančester sitija osvojili su titulu u Premijer ligi, pošto su u poslednjem kolu slavili protiv Brajtona u gostima sa 4:1.

Siti je tako odbranio trofej i osvojio četvrtu titulu u Premijer ligi, a ukupno šestu u istoriji kluba.

Ekipa Pepa Gvardiole je u poslednje kolo ušla s bodom prednosti u odnosu na Liverpul i za sigurno slavlje na kraju bila joj je potrebna pobeda.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Frank Augstein)

Na kraju, Siti sezonu završava sa 98 bodova, a Liverpul sa 97.

Fudbaleri Sitija su od početka meča bili ti koji su napadali, postepeno su pomerali odbranu Brajtona dok ih nisu praktično ugurali u gol.

Međutim, umesto lopte u mreži Brajtona ona je prvo završila iza ledja golmana Sitija u 27. minutu. Posle kornera koji je izveo Paskal Gros, Glen Marej je bio najbolji u skoku i glavom pogodio za vođstvo domaće ekipe.

Radost domaćih, ali i navijača Liverpula je trajala samo 83 sekunde jer je Siti samo što je krenuo sa centra izjednačio. David Silva je poslao sjajnu loptu u prostor koju je pokupio Serhio Aguero i poravnao rezultat.

Siti ja posle izjednačenja nastavio da pritiska i to se isplatilo u 38. minutu. Rijad Marez je izveo korner, a Emerik Laport je ostao potpuno sam na petercu i nije mu bilo teško da pogodi za potpuni preokret.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
(AP Photo/Frank Augstein)

Uvod u veliko slavlje Sitija najavio je Marez u 63. minutu, a tačku na ovaj meč i celu sezonu stavio je Ilkaj Gundogan devet minuta kasnije sjajnim golom iz slobodnog udarca.

Liverpul je na Enfildu pobedio Vulverhemton sa 2:0. "Crveni" su poveli u 17. minutu, strelac je Sadio Mane na asistenciju Trenta Aleksandra Arnolda, a pobedu je potvrdio Sadio Mane u 82. minutu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve