Sport
20.05.2019. 16:24
R.E.

"Učinio si me ponosnim, kao što si i obećao!" (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Sumnjali su u nas, da li možemo da uspemo ove godine ili da nismo gladni uspeha. To nam je dalo motivaciju da se dokažemo prvo sebi samima da zaslužujemo da budemo ovde i da se borimo do kraja", rekao je Itudis posle polufinala Evrolige.

 

Zašto bi iko sumnjao u tim koji je "težak" tolike milione? Verovatno su se mnogi zapitali nakon ove izjave proslavljenog trenera. Međutim, milioni nisu često bili dovoljni CSK. I ove godine je tim iz Moskve "lako" stigao do F4 Evrolige, 14. put u poslednih 15 sezona. Upravo u tom velikom uspehu da se 14 puta nađete u društvu četiri najbolje ekipe i leži nepoverenje prema ovom velikom klubu, koji je toliko puta bio tako blizu, a opet tako daleko da podigne trofej. Trinaest sezona su proveli u društvu četiri najbolje ekipe i "svega" tri puta osvajali takmičenje. Zbog toga im ni ove godine niko nije davao velike šanse. Niko se nije usudio da večite gubitnike proglasi favoritima. Smatrali su da će im ponovo trebati "malo" kako bi uspeli.

Bio je sevstan toga i Itudis, nakon što je njegova ekipa u ovogodišnjem polufinalu Evrolige, nadoknadila zaostatak od 14 poena i uspela da pobedi branioca trofeja - Real Madrid. Nije leteo, stajao je čvrsto sa obe noge na zemlji. Nije se pecao čak ni na izjave trenera Efesa koji je rekao da će njegov tim sigurno pobediti CSK u finalu, poredivši svoju ekipu sa Golden Stejtom.

"Pokušaćemo da osvojimo, uz svo poštovanje prema CSKA, njihovom stručnom štabu, njihovim zvezdama, nizu od 14 nastupa na Fajnal foru u poslednjih 15 godina... Ovo je naše prvo finale i pobedićemo", rekao je Ataman.

"Trener Ataman je rekao da će pobediti, pa neće biti interesantno", kratko je odgovorio Itudis.
Bio je strpljiv i obazriv. Verovao je u svoje momke i učinio finale i te kako interesantnim. "Zategao" je svoje momke i spremio ih da pruže najbolju partiju baš onda kada je to bilo najpotrebnije. I uspeo je -  CSK je postao novi šampion Evrope. Ogroman uspeh za igrače, grad, državu. Mnogo ljudi je bilo ponosno u tom trenutku. Međutim, dvojica za nijansu više od ostalih - Itudis i Vatutin.

Itudis je ponovo potvrdio klasu, ućutkao kritičare i ne samo to. Na najbolji način je odgovorio na ukazano poverenje koje mu je predsednik CSK ukazao. Naime, ostanak Grka na klupi trofejnog kluba bio je pod znakom pitanja nakon F4 u Beogradu, kada je njegov tim završio na četvrtom mestu. Međutim, Andrej Vatutin je odlučio da svom treneru da još jednu šansu. Šansu da ga učini ponosnim, a njegov klub popne na krov Evrope. Godinu dana kasnije Vatutinova odluka se ispostavila kao ispravna - danas su obojica pobednici. Koliko je ovaj trofej značajan za obojicu, najbolje pokazuje snimak na kom se čuje dijalog Itudisa i Vatutina.

"Učinio si me ponosnim, kao što si i obećao," rekao je Vatutin svom treneru...

Po završetku finala je talentovani trener je rekao da nije lako voditi CSKA, ali i da je veliko zadovoljstvo jer je svetan šta CSK predstavlja za Rusiju.
"Milioni i ruskih, grčkih i srpskih navijača i oni koji znaju košarku i prate košarku su sada srećni... Igrači su prelomili sve... Lako je govoriti neke stvari, a oni onda moraju da prenesu to na teren. Jedno je reći, a drugo uraditi. Videli ste suze... I ja sam čovek, emocije su došle... Moram da se zahvalim ženi i ćerki i da im se izvinim, mnogo sati koje sam mogao da provedem sa njima nisam, zbog ovoga...", rekao je Itudis za Sportklub posle finala.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
12°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve