Sport
28.09.2022. 15:01
Beta

Fudbal

Uefa, ipak, neće pokrenuti postupak povodom rasizma u Podgorici

utakmica, fudbal, navijači
Izvor: Shutterstock

Finski fudbalski savez saopštio je da Uefa neće pokrenuti postupak povodom navodnih uvreda na rasnoj osnovi upućenih Glenu Kamari na meču sa Crnom Gorom u Ligi nacija.

Savez je u saopštenju naveo da reprezentativac Finske, Kamara nije želeo da uloži zvaničnu žalbu Uefa, nakon što je bio na meti rasističkih uvreda od strane neimenovanog fudbalera Crne Gore na meču u ponedeljak uveče.

Uefa je za Skaj Sport potvrdila da upravljačkom telu te organizacije nije prijavljen nijedan rasistički incident u vezi sa tom utakmicom.

"Nakon meča izvestili smo sudiju i delegata o incidentu. U sistemu Uefa pokretanje istrage zahteva potvrdu incidenta od strane igrača. Glen Kamara ne želi da da zvanično saopštenje za Uefa niti da komentariše ovaj dogadjaj. Tako da sumnja u rasizam ne prelazi u disciplinsku istragu Uefa", navodi se u saopštenju Finskog saveza.

U martu ove godine Kamara je za Skaj Sport izjavio da još uvek dobija rasističke uvrede na društvenim mrežama nakon incidenta sa fudbalerom Slavije iz Praga Ondrejom Kudelom.

Kamara tvrdi da ga je Kudela vredjao na rasnoj osnovi tokom utakmice Rendžersa i Slavije iz Praga u LKigi Evropa u martu 2021. godine.

Kudela, kome je Uefa izrekla zabranu od 10 utakmica zbog "rasističkog ponašanja", negirao je te tvrdnje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

F1 osudila rasističku izjavu upućenu Hamiltonu
Luis Hamilton

Rasizam

28.06.2022. 22:15

F1 osudila rasističku izjavu upućenu Hamiltonu

Organizatori šampionata Formule 1 osudili su izjavu trostrukog svetskog šampiona Nelsona Pikea, koji je rasistički govorio o vozaču Mercedesa Luisu Hamiltonu.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
23.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve