Sport
07.04.2023. 13:55
Beta

Unapređenje igre

UEFA okuplja legende i osniva fudbalski savet

UEFA
Izvor: Shutterstock

Evropska fudbalska unija (UEFA) odlučila je da osnuje "fudbalski savet", koji okuplja dvadesetak stručnjaka, uključujući trenere Zinedina Zidana, Žozea Murinja i Karla Anćelotija, odgovornih za formulaciju predloga o razvoju igre, saopštila je ta organizacija.

Novo telo pod nazivom "UEFA fudbalski odbor", potvrđeno je u utorak na Kongresu evropske "kuće fudbala" u Lisabonu, a prvi sastanak je zakazan za 24. april u Nionu, na marginama finala Omladinske Lige šampiona.

Ovaj odbor vodiće bivši hrvatski fudbaler Zvonimir Boban, direktor UEFA zadužen za fudbal, kao i šef sudijskog tela Italijan Roberto Rozeti.

U odboru će biti i selektor Holandije Ronald Kuman, Danac Mihael Laudrup, bivši češki golman Petr Čeh, Nemci Jirgen Klinsman, Rudi Feler i Filip Lam, Portugalac Luis Figo, Italijani Paolo Maldini i Fabio Kapelo, kao i selektor Engleske Geret Sautgejt.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko je zaradio najviše od UEFA nagrada
UEFA

133,7 miliona evra

05.04.2023. 16:10

Ko je zaradio najviše od UEFA nagrada

Aktuelni osvajač fudbalske Lige šampiona Real Madrid zaradio je najviše u najjačem klupskom evropskom takmičenju prošle sezone - 133,7 miliona evra, saopštila je Evropska fudbalska unija (Uefa).
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
13°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve