Sport
27.07.2023. 19:59
Beta/Ap

Očekivano...

Uefa odlučila da li će Barselona igrati Ligu šampiona

Barselona
Izvor: Shutterstock

Evropska fudbalska unija (Uefa) potvrdila je učešće Barselone u predstojećoj Ligi šampiona, iako je saopštila da bi istraga o plaćanju sudijskih zvaničnika mogla da bude ponovo otvorena ako se pojave novi dokazi.

Mesto Barselone u grupnoj fazi Lige šampiona moglo je da bude ugroženo zbog takozvanog slučaja "Kaso Negreira".

Sudski dokumenti su pokazali da je Barselona platila 7,3 miliona evra od 2001. do 2008. godine kompaniji Hosea Marije Negreire, bivšeg potpredsednika fudbalskog sudijskog komiteta.

Tužioci u Španiji su optužili Barselonu za korupciju u sportu, lažno upravljanje i falsifikovanje poslovnih dokumenata.

Međutim, od kada je Uefa u martu otvorila ovu istragu, nisu se pojavili jasni dokazi o nameštenim utakmicama ili sudijama koje su uticale na ishod mečeva.

Pravila Uefa nalažu da timovi budu ukolnjeni iz evropskih takmičenja ako su umešani u nameštanje bilo koje domaće ili međunarodne utakmice od aprila 2007. godine.

Uefa je danas saopštila da je Barseloni sada "privremeno dozvoljeno da učestvuje" u Ligi šampiona, iako je "promena odluke o prijemu/isključenju još uvek moguća".

Barselona je dosledno negirala sve optužbe, rekavši da je platila tehničke izveštaje o sudijama, ali da nikada nije pokušala da utiče na njihove odluke na utakmicama.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

UEFA kaznila Barselonu i Mančester junajted
UEFA

Fudbal

14.07.2023. 18:07

UEFA kaznila Barselonu i Mančester junajted

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je Barselonu i Mančester junajted zbog kršenja finansijskog fer pleja, uoči stupanja na snagu novog sistema zasnovanog na ograničenju plata.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve