Sport
28.05.2023. 16:25
Beta

Politika u sportu

Tužan prizor: Ukrajinka odbila da se rukuje sa Beloruskinjom (VIDEO)

1
Izvor: EPA / CHRISTOPHE PETIT TESSON

Navijači na Rolan Garosu u Parizu zviždali su ukrajinskoj teniserki Marti Kostjuk, koja posle poraza nije želela da pruži ruku protivnici iz Belorusije Arini Sabalenki.

Arina Sabalenka se plasirala u drugo kolo pošto je pobedila Kostjuk 6:3, 6:2, ali po završetku meča Ukrajinka nije želela da se pozdravi sa protivnicom kao što je to običaj.

Ona se rukovala samo sa glavnim sudijom meča i otišla da pokupi svoje stvari sa klupe, zbog čega su joj zviždali navijači na terenu "Filip Šatrije".

Kostjuk je odbila da se rukuje, pošto Belorusija podržava rat u Ukrajini.

"Bio je vrlo težak meč, emotivno težak. Mislila sam da meni zviždite pa sam bila iznenađena. Ali onda sam osetila vašu podršku", rekla je Sabalenka u intervjuu na terenu posle meča.

Sabalenka je u više navrata rekla da "niko ne podržava rat".

Kostjuk nije prvi put to uradila, jer je odbila već nekoliko puta da se rukuje sa teniserkama iz Rusije i Belorusije.

"Oko situacije sa ratom, rekla sam mnogo, mnogo puta - niko na ovom svetu, ruski sportisti ili beloruski sportisti, ne podržava rat. Niko! Kako možemo da podržimo rat? Naravno da ga ne podržavamo. Da nekako možemo da utičemo, mi bismo ga zaustavili, ali nažalost, to nije u našim rukama", rekla je Sabalenka na konferenciji za novinare.

Sabalenka je jedan od favorita za osvajanje trofeja u Parizu, a mogla bi da postane prva teniserka sveta ako branilac titule Poljakinja Iga Švjontek ne uspe da se plasira u četvrtfinale.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ukrajinska teniserka napala WTA
1

Majami

24.03.2023. 09:06

Ukrajinska teniserka napala WTA

Ukrajinska teniserka Marta Kostjuk kritovala je WTA što je ignorisala zahtev za sastanak sa igračima iz njene zemlje, posle poraza na turniru u Majamiju od Ruskinje Anastasije Potapove sa kojom je odbila da se rukuje.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve