Sport
29.07.2020. 16:54
Tanjug

UNIJA IGRAČA ABA LIGE: Avion, ograničen trening, voće, slobodan dan...

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Unija igrača ABA lige, koju su nedavno osnovali košarkaši Rade Zagorac i Nenad Miljenović, napravila je i program, gde se u većem delu traže pogodnosti za igrače, a koji će klubovi morati da ispune.

Kako prenosi list Danas, koji je imao uvid program napisan na pet stranica, sve to je tako definisano da igrači, koji budu postali članovi Unije, deluju zaštićeno i privilegovano, međutim, u praktičnom smislu, većina zahteva u direktnoj je koliziji sa dosad ustaljenim načinom delovanja klubova u regionu.

Prema napisanom planu, trazi se da dužina trajanja priprema maksimalno može biti šest nedelja od prve zvanične utakmice u ABA ligi.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Što se tiče trajanja treninga, ukoliko klub želi da održi dva treninga dnevno, prvi trening može trajati maksimalno 60 minuta na terenu, bez kontakta, a drugi maksimalno 90 minuta na terenu (rad u teretani nije uračunat u vreme trajanja treninga i može se izvesti po planu fitnes trenera).

"Ukoliko klub želi da održi jedan trening dnevno, trening maksimalno može trajati 120 minuta na terenu. Klubu je dozvoljeno da organizuje najviše tri treninga u dva dana i nije mu dozvoljeno da zakaže trening pre devet ujutro, kao i bilo kakvu obavezu dan posle utakmice, pre 12 sati. Klub je u obavezi da organizuje jedan potpuno slobodan dan za igrace u toku nedelje, bez ikakvih obaveza na terenu i van njega", navodi Danas.

U delu posvehcenom putovanjima ističe se da klub mora obezbediti avio prevoz za tri najudaljenije destinacije po kilometraži, kao i "fast lane" na aerodromu za sve svoje igrače.

"Klub mora da obezbedi autobus za putovanja, u kojem će svaki igrač na raspolaganju imati po četiri sedišta topli obrok po putovanju (odlazak i povratak) za svakog igrača kluba".

Povezane vesti - PREKINUTA SKUPŠTINA ABA LIGE: Partizan neće predsednika iz FMP-a

Pored toga traži se da klub domaćin mora obezbediti sportska ili energetska pića i voće, gde su banane obavezne, pre utakmice, u svlačionicama.

Kako se navodi, poseban odeljak vezan je za pogodnosti članova Unije igrača koji je takode zahtevno orijentisan ka klubovima.

"Svaki član Unije igraca mora imati obezbeđen „single room“ na gostujućim utakmicama u kojima klub boravi u hotelu. Svaki član Unije igrača mora imati pravo na drugo medicinsko mišljenje od strane zvaničnog lekara Unije igraca", prenosi Danas i dodaje da će "od članova Unije ispred svakog kluba bice traženo da odaberu svog zvaničnog predstavnika i njegovog zamenika koji moraju biti članovi Unije, a koji će predstavljati njihov klub na zasedanjima „players board“.

Ističe se i da će Unija najstrože osuđivati svaki vid diskriminacije, ponižavanja, ugrožavanja ljudskih prava i nedoličnog ponašanja.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
27.11.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve