Sport
20.06.2019. 14:10
R.E./Vjesti/Foto:EPA

"UPOZNAJTE SVOJU DECU": Vejd objasnio zašto je podržao odlazak sina na Prajd

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

"Mislim da kao porodica treba da podržavamo jedni druge, to je naša obaveza", rekao je Dvejn Vejn.

Legendarni košarkaš Dvejn Vejd nije oklevao da odgovori kritičarima koji su imali različite reakcije zbog njegove podrške sinu Zajonu, koji je u aprilu prisustvovao Paradi ponosa u Majamiju, prenose Vijesti.

Roditeljima je povodom "meseca ponosa" poručio da bolje upoznaju svoju decu, da upamte da su ona različita i da svoje potrebe podrede njihovim.

Zajon (12) je bio na paradi u društvu Vejdove supruge, glumice Gabrijele Junion, a nedavno penzionisani košarkaš nije mogao doći zbog obaveza u NBA, ali je podržao sina na društvenim medijima, fotografijom i natpisom "Podržavamo jedni druge Prajdom!" U drugoj poruci je poručio i da žali što nije sa sinom, i što ne može da ga vidi srećnog.

U intervjuu za Varajeti (Variety) Vejd je objasnio zašto smatra da je važno javno istaći da podržava Zajona i njegova interesovanja, jednako kao i drugog sina Zaira, koji stasava kao buduća košarkaška zvezda.

"Ne govorim puno o tome, zato što je na Zajonu da ispriča tu priču. Mislim da kao porodica treba da podržavamo jedni druge, to je naša obaveza. Moja obaveza kao oca je da ih podržim u svemu što žele da rade, moja uloga je da volim svoju decu", kazao je Vejd.

Iznenađen što je njegova podrška izazvala kontroverze

Vejd je u intervjuu rekao da je prilično iznenađen što je njegova podrška sinu izazvala kontroverze i toliku pažnju javnosti.

"Nelagodno mi je zbog toliko pohvala samo zbog podrške sopstvenoj deci. Radim ono što bi svaki roditelj uradio. Kada postanete roditelj, morate postati i nesebični, niste više bitni, vaša deca i porodica postaju najvažnija stvar", rekao je on.

Vejd, koji je odrastao u Čikagu, napominje da deca u njegovom okruženju nisu imala uvek istu podršku svojih roditelja i poručuje da želi da njegova deca odrastaju u drugačijem svetu.

"Tu sam da ih ohrabrim i da ih ubedim da mogu postići sve što požele. Meni to nisu govorili. Moj posao je da im budem uzor, da budem glas koji će im reći da mogu pokoriti svet, da imaju očevu i podršku porodice na svakom koraku tog puta, zato budite divni kao što jeste i bićemo tu za vas", kazao je Vejd.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
9°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve