Sport
11.12.2020. 19:54
Tanjug

"UPRKOS PANDEMIJI" Terzić: Jesen za pamćenje

tan2019-8-28_14432892_0.jpg
Izvor: FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC

Ponosan sam na sve što smo uradili ove polusezone u uslovima koji su bili veoma teški, izjavio je generalni direktor FK Crvena zvezda Zvezdan Terzić.

"Podsetiću vas da smo zbog koronavirusa koji vlada svuda u svetu izgubili mnogo, u svakom smislu. Svetski fudbal je izgubio oko 13 milijardi dolara, pa smo i mi pogođeni, ali smo uspeli da ostanemo stabilni u svemu tome i da priredimo još jednu jesen za pamćenje Zvezdinim navijačima", rekao je Terzić za klupski sajt.

Kako je naveo, pored sportskih uspeha, klub je uspeo da afirmiše i brojne mlade igrače.

"To nam je bio plan i cilj. U utakmici protiv Rada smo u jednom trenutku imali sedam mladih igrača na terenu, a slično je bilo i protiv Libereca, gde smo ostali neporaženi, iako smo zaslužili pobedu. Koncept forisranja mladih igrača će se klubu tek isplatiti, a primećujem i da su navijači time prezadovoljni. Svakako su mladi igrači veliki potencijal i snaga našeg kluba, a mi ćemo nastaviti da ulažemo u njih".

FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bk FOTO TANJUG/ ANDRIJA VUKELIC/ bk

Terzić podseća da je Zvezda napravila i ogroman uspeh napretkom na UEFA rang listi.

"Probili smo magični koeficijent od 30 bodova, a na korak smo od toga da uđemo i među 50 najbolje rangiranih klubova. Zvezda je već četiri godine u nizu glavni motor srpskog fudbala i prikupljamo bodove, kako za našu šansu da budemo nosioci, možda čak i u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, tako i za domaći fudbal za koji se borimo. Daćemo sve od sebe da učinimo i na proleće da Srbija napreduje na UEFA rang listi i da domaći klubovi imaju povlašćeni položaj".

"Mesto nosioca u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona smo skoro pa obezbedili, a pokazalo se koliko je to važno, pogotovo u situacijama poput ovogodišnje. Ponosni smo na to i nećemo stati. Po nekim projekcijama, ako makar deo ovih uspeha ponovimo narednih sezona, nastavićemo da napredujemo na UEFA rang listi. U ovom trenutku, Crvena zvezda nije bila toliko dobro plasirana još od 1992. godine i zlatne generacije".

Ključan je sistem rada, smatra Terzić.

"Napravili smo snažan sistem. Svako zna šta radi i preuzima odgovornost za svoj deo posla, što se vidi i u našim rezultatima. Mislim da to primećuju svi zvezdaši, a naročito legende kluba koje nam svakodnevno pružaju podršku. Blizu smo toga da napravimo ogroman uspeh i završimo jesen sa samo jednim porazom u Evropi. Time bismo oborili još jedan u nizu rekorda koji su oboreni svih ovih godina", zaključio je Terzić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve