Sport
24.02.2024. 15:40
Beta

Uroš Stevanović

"Medalja je pitanje vremena"

1
Izvor: BETA/HINA / DANIEL KASAP

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović izjavio je da je nacionalni tim na prethodnim takmičenjima napredovao po pitanju stvaranja igre i tima i istakao da je samo pitanje vremena kada će stići i medalja.

"Rezultatski nismo napravili napredak, ali u svim ostalim segmentima stvaranje igre i tima tendencija napretka je evidentna", rekao je selektor Stevanović za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Vaterpolisti Srbije su na Svetskom prvenstvu u Fukuoki osvojili četvrto mesto, na Evropskom prvenstvu u Zagrebu su zaustavljeni u četvrtfinalu i bili sedmi, dok su na šampionatu sveta u Dohi zauzeli šestu poziciju.

"Rezultatski na poslednjim takmičenjima nedostajao je jedan korak ka medaljama. U Fukuoki smo bili četvrti, u Hrvatskoj smo ispali u četvrtfinalu od Mađarske posle peteraca, u Dohi u četvrtfinalu od Hrvatske koja je osvojila Svetsko prvenstvo i vicešampion je Evrope, tako da sam siguran da je pitanje samo vremena kada će se doći do medalja", rekao je Stevanović.

On je naveo da može da bude zadovoljan kako je njegova ekipa izgledala na poslednjem takmičenju, na Svetskom prvenstvu u Dohi, odnosno utakmicama u grupi protiv Japana, Crne Gore i SAD.

"U četvrtfinalu protiv Hrvatske smo se odbranili šest od 16 puta sa igračem manje, golman nam je imao jedini loš dan na Svetskom prvenstvu i promašili smo dva peterca. Sve to zajedno je previše za tako bitnu utakmicu", rekao je Stevanović.

Na pitanje kako rešiti očigledan psihološki problem važne utakmice, Stevanović je rekao da ne postoji ni psihološki problem niti je protivnik svaki put bio bolji.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Hrvatska - šampion sveta!
1

Vaterpolo

17.02.2024. 17:02

Hrvatska - šampion sveta!

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je danas titulu na Svetskom prvenstvu u Dohi, pošto je u finalu posle peteraca pobedila Italiju 15:13 (2:3, 3:2, 3:2, 3:4, 4:2).
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve