Sport
26.11.2019. 18:34
R. E.

USPEH KARATISTA: Tri zlatne medalje za Srbiju na svetskom prvenstvu u karateu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srpski karatisti osvojili su više od dvadeset medalja na trinaestom svetskom prvenstvu u karateu u Beogradu. Prema rečima Marka Nicovića, predsednika Svetske karate konfederacije, koja je i organizator ovog prvenstva, u sportskom centru na Banjici takmičili su se sportisti iz 21 zemlje i 28 različitih karate saveza.

"Svetsko prvenstvo je trajalo dva dana, a mi smo svaki dan organizovali prevoz za više od 850 sportista od hotela gde su spavali do borilišta", kaže Nicović za Ekspres. On objašnjava da su na svetskom prvenstvu takmičari nastupali u katama i borbama.

Prema rečima jednog od trenera naše reprezentacije Ranka Šolića pored seniora, na svetskom prvenstvu je učestvovalo i 63 dece uzrasta od osam do trinaest godina. Mandal Sabrija, trener Karate kluba Budućnost kaže da su njegovi takmičari u poslednjih nekoliko godina Srbiji sa međunarodnih takmičenja doneli više desetina medalja.

"U skladu sa tradicijom našeg kluba na ovom svetskom prvenstvu za Srbiju smo osvojili srebrnu i zlatnu medalju. U kategoriji pionira Marta Dujović je žestokoj konkurenciji osvojila srebrnu medalju", kaže Sabrija.

Zlatnu medalju u katama u kategoriji seniora za Srbiju je osvojila Bojana Orlović, takođe iz Karate kluba Budućnost. U svojim kategorijama Srbiji su zlato doneli i Nevena Radosavljević i Nikola Radosavljević.

"Nije bilo lako na borilište sam došla u sedam ujutru, a nastupala sam posle dvanaest sati u sedam uveče", rekla je Orlovićeva za naš list, dodavši da je toliko čekanje bilo i veliki ispit za njene živce. Ispit strpljenja je kako kaže položila, a i čekanje se definitivno isplatilo, jer je kući na kraju otišla sa zlatnim odličjem.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve