Sport
04.02.2020. 15:36
R. E. / Index.hr

VAJDLER O DEPRESIJI: Imao sam pištolj u krilu i bio sam spreman da pucam sebi u glavu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Diontej Vajlder će 22. februara protiv Tajsona Fjuria 11. put braniti titulu svetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji.

Neverovatni 34-godišnji Amerikanac u karijeri ima 42 pobede, jedan remi i nijedan poraz, a uoči velikog meča s Fjuriem progovorio je o problemima s depresijom koje je imao kao 21-godišnjak. Vajlder je boksom počeo da se bavi tek s 20 godina, a u to vreme je jedva spajao kraj s krajem. Dobio je devojčicu koja se rodila s deformacijom kičme, a uskoro se i razišao s njenom majkom.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

"Bilo mi je jako teško kad sam shvatio da moja Naeiya ima takav problem, a dotakao sam dno godinu dana kasnije. Ostao sam bez porodice i našao sam se u situaciji u kojoj sam imao pištolj u krilu i bio sam spreman da pucam sebi u glavu. To je palo na pamet svakome ko se bori s depresijom kao što sam se ja borio. Svi smo ljudi i u jednom trenutku ti se to čini kao jedini izlaz. Bio sam mlad i teško sam se nosio s problemima. Živeo  sam od plate do plate, borio se s plaćanjem računa, a klincu od 20 godina je to jako teško", rekao je Vajdler.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Amerikanac je nakon samo tri godine bavljenja boksom osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu, a uskoro je prešao u profesionalce te je do sada zaradio oko 30 miliona dolara. Vajdler ima osmoro dece s tri žene.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve