Sport
02.10.2023. 07:58
Beta

Liverul

"VAR greška narušila integritet sporta"

VAR, fudbal, sudija
Izvor: Shutterstock

Fudbalski klub Liverpul saopštio je da je "narušen integritet sporta", greškom koju je napravio VAR tokom utakmice u Londonu i poraza od Totenhema u Premijer ligi.

 

Liverpul je u subotu izgubio u Londonu od Totenhema sa 1:2, a u klubu su ljuti jer je sudija zbog ofsajda poništio gol Luisa Dijasa pri rezultatu 0:0 u 34. minutu, a VAR sudija posle pregledanja snimka nije promenio tu odluku.

Telo za profesionalne sudije u Engleskoj (PGMOL) je odmah priznalo propust i navelo da je posredi "značajna ljudska greška", a te VAR sudije su do kraja vikenda bile oslobođene dužnosti.

Liverpul je naveo da će "istražiti dostupne opcije".

"Fudbalski klub Liverpul prihvata priznanje PGMOL o sinoćnjim neuspesima. Jasno je da nije došlo do pravilne primene zakona fudbala, što je dovelo do narušavanja sportskog integriteta. U potpunosti prijvatamo pritiske pod kojima rade sudije utakmica, ali ti pritisci bi trebalo da budu ublaženi, a ne pojačani postojanjem i premenom VAR-a", navodi se u saopštenju Liverpula, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

"Zbog toga je nezadovoljavajuće što nije bilo dovoljno vremena da se donese ispravna odluka i što nije bilo naknadne intervencije. To što su takvi propusti karakterisani kao 'značajna ljudska greška' je takođe neprihvatljivo. Bilo koji i svi ishodi bi trebalo da se utvrde samo pregledom i uz punu transparentnost. To je od vitalnog značaja za pouzdanost budućeg odlučivanja kako bi se osiguralo da se takva situacija ne ponovi", piše u saopštenju Liverpula.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

UEFA kaznila Partizan
1

Ovo se ne prašta

30.09.2023. 11:26

UEFA kaznila Partizan

Ponašanje navijača ponovo je koštalo FK Partizan.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve