Vaterpolisti Srbije u podmlađenom sastavu idu na Svetsko prvenstvo

Vaterpolisti Srbije u podmlađenom sastavu idu na Svetsko prvenstvo


Selektor vaterpolista Srbije Dejan Savić objavio je sinoć spisak od 14 igrača koji nastavljaju pripreme za Svetsko prvenstvo u Južnoj Koreji, na kojem,nema dugogodišnjih nosilaca igre.

Turnir u Gvandžou “preskočiće” zlatni asovi Filip Filipović, Gojko i Duško Pijetlović, Stefan i Branislav Mitrović, Andrija Prlainović i Milan Aleksić.

Na spisku su: Dimitrije Rističević (bez kluba) Lazar Dobožanov (Radnički), Dušan Mandić (Pro Reko), Viktor Rašović (Solnok), Strahinja Rašović (Eger), Nemanja Vico (Triestina), Đorđe Lazić (Solnok), Nikola Jakšić (Ferencvaroš), Radomir Drašović (Solnok), Nikola Dedović (Špandau), Miloš Ćuk (Mladost), Ognjen Stojanović (Miškolc), Sava Ranđelović (OSC) i Veljko Tankosić (Crvena zvezda).

Na spisku takođe nema ni Gavrila Subotića, koji je dobio dozvolu da tokom leta igra na Malti.

“Sve je po dogovoru. Momci su još ranije prihvatili moj predlog da odmore ukoliko osvojimo Svetsku ligu. Za nas je Beograd bio cilj sezone. Ispunili smo ga i sada možemo mnogo lakše da se pripremamo za Tokio”, rekao je Savić za sajt VS S.

Prema njegovim recima, niz godina, a posebno u poslednje dve, naši iskusni vaterpolisti imaju ogromna opterećenja na klupskom i reprezentativnom planu.

“Zato sam odlučio da sada pauziraju, a da šansu konačno dobiju igrači koji bi na velikom takmičenju mogli da osete pravu atmosferu i sebe predstave kao igrače sposobne da igraju u nacionalnom timu posle Tokija. Time za razliku od prethodnog perioda, realizujemo našu strategiju”, poručio je Savić.

Šampionat u Gvandžou održava se od 12. do 27. jula.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar